İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'de, sorunlu konular çözülmeden yer değiştirme işlemleri başladı

Sınavla öğrenci alan okullar yer değiştirme sisteminde neden yok?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Mayıs 2018 23:26, Son Güncelleme : 22 Mayıs 2018 23:29
MEB'de, sorunlu konular çözülmeden yer değiştirme işlemleri başladı

Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi başladı. Önce il içi ardından iller arası derken özür grubu başlayacak yaz döneminde.

İl içi yer değiştirmeler bugün başlayacak eğer MEBBİS açılırsa.

Öğretmenlerin, memurlar.net forumundaki paylaşımları için tıklayınız.

Öncelikle hatırlatalım il içi yer değiştirmelerde açık bulunan bulunmayan tüm kurumlar tercih edilebilir. Çünkü dolu bir kurumda olası sebeplerle boşalma olursa oraya da atama yapılabilmektedir.

İl içi yer değiştirme başlıyor ama yer değiştirmeye ilişkin mevzuatta sorunlar var ve bakanlık hukuku rafa kaldırmışçasına yargı kararlarını uygulamıyor.

Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri

Fen ve Sosyal Bilimler Liselerine öğretmen ataması için yargı kararı çıkalı neredeyse iki yıl olacak ama düzenleme yok. Bu okullar adeta can çekişiyor. Buralara atanmak isteyen öğretmenler atama için yol yöntem beklerken bu okullarımız da öğretmen bekliyor. Bu konuyu detaylı olarak daha önce ele almıştık.

Anaokulu rehber öğretmen

Yine yargı kararı gereği Bağımsızı Anaokullarına Rehber Öğretmen normu verilmesi gerekiyor ama bu konuda bir yılı aşkın zamandır düzenleme yapılmadı.

Proje okulları

Durum böyle iken bu yıl TEOG'un kaldırılması ile getirilen sisteme göre liseler sınavla öğrenci alan sınavsız öğrenci alan diye ikiye ayrıldı.

Sınavla öğrenci alacak olanlar ;

  • Fen Liseleri
  • Sosyal Bilimler Liseleri
  • Mesleki ve Teknik Liselerin Teknik Alanları
  • Ve Proje okulları.

MEB konuyu kestirmeden halletti. Sınavla öğrenci alan okulları proje okulu kapsamına alarak öğretmen alımını da proje okulu kapsamındaki mevzuata göre yani keyfiyete göre yapacak..

Birkaç ay öncesinde onlu sayılarla ifade edilen proje okulu sayısı bir anda yüzlerce oldu. Örneğin sınavla öğrenci alacağı ilan edilen tüm Anadolu Liseleri proje okulu yapıldı.

Bundan okulun da haberi yok öğretmenin de hatta proje okulu onayı da gelmiş değil.

Yer değiştirmelerde bu okullar sisteme kapalı. Bu okulları öğretmenler tercih edemeyecek. Bu arada bazı illerde proje okulları sisteme yansıtılmış bazılarında ise yansıtılmamış durumda yani yanlışta dahi birlik sağlanmış değil...

Kaldı ki proje okulu ilan edilen bu okullarda çalışan öğretmenlerin de görevlerine ( 4 ya da 8 yılını dolduranlar) son verilebilecek.

Bu okullara keyfi atamalar yapılacak. Müdürler, ilçeler, siyasiler öğretmen seçecekler.

İşte eğitimin en temel sorunlarından biri bu. Maalesef çözülemeyen daha doğrusu çözülmek istenmeyen sorunlarından...

İşin en kötü yanı da bu yazdıklarımız konusunda özellikle de proje okulları ile ilgili olarak açıklama yapan da yok. Yani bu okullar proje okulu oldu bu okullarda 4 yılını dolduranlarla ilgili hukuki durum şudur, bu okullara öğretmen alımı şu tarihte şu şekilde yapılacak diyen de yok...

Bu böyle gitmez gitmeyecektir... Ve son kez diyoruz ki objektif olmayan, keyfi uygulamalardan vazgeçiniz. Yargı kararlarını uygulayarak hukuku hakim kılınız ve çözüm net ve kolay olan konuları sorun olmaktan çıkarınız.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber