Erdoğan'dan, bakanlara 'Alın 350 vekil, sizi kabineye alayım'

Milletvekili aday listesine giren bakanlardan bir bölümünün, AK Parti'nin seçimde 315'in üzerinde vekil çıkarması halinde istifa ettirilerek yeniden kabineye alınabileceği belirtiliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2018 08:01, Son Güncelleme : 24 Mayıs 2018 09:23
Erdoğan'dan, bakanlara 'Alın 350 vekil, sizi kabineye alayım'

AK Parti'de Başbakan dahil 22 bakanın milletvekili listelerine konulması bu isimlerin yeni dönemde bakan yapılmayacağı şeklinde yorumlanırken, parti kurmayları bunun istisnası olduğunu belirtiyorlar. AK Parti kurmaylarına göre, eğer AK Parti 315 bandının üstünde milletvekili çıkartırsa, birkaç ismin istifa ettirilerek bakan yapılması sağlanabilecek. Ancak partinin 315'in altında milletvekili çıkarması durumunda tüm milletvekillerinin TBMM'de kalacağı yorumu yapılıyor.

ALIN 30 VEKİLİ...

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre: Başbakan Binali Yıldırım dahil toplam 22 bakanın milletvekili listelerine konulması ve illerde liste başlarına yerleştirilmesi, bu isimlerin gelecek görevlerine ilişkin yorumları da beraberinde getirdi. Kulislerde, bu isimlerin parti ve Meclis'te görev üstleneceği dile getirilirken, yeniden kabinede yer almalarının belli şartları olduğu belirtiliyor.

Haberin devamını okumak için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber