İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

HDP'nin adayları 'temiz' çıkmadı

Siyasi partilerin YSK'ya sunduğu milletvekili aday listelerinin incelenmesi devam ediyor. 30 Mayıs'ta kesinleşecek listelerde HDP'nin bir çok adayının seçilme yeterliliğine sahip olmadığı belirtildi. Ayrıca Saadet Parti'sinin verdiği listede 600 kişilik listede yarısın boş olduğu öğrenildi. İki parti de eksikleri tamamlamazsa bazı illerde seçime giremeyecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Mayıs 2018 08:10, Son Güncelleme : 25 Mayıs 2018 08:38
HDP'nin adayları 'temiz' çıkmadı

24 Haziran seçimleri için siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu milletvekili aday listeleri 30 Mayıs'ta kesinleştirilecek. Aday listelerine ilişkin YSK'nın incelemesi sürüyor. Edinilen bilgilere göre, Saadet Patisi'nin verdiği aday listelerinin yarısına yakının boş olduğu, HDP de ise çok sayıda adayın 'Milletvekili olma yeterliliğine sahip olmadığı' belirlendi.

Eksikler giderilmezse bazı illerde seçime giremeyecekler

YSK yetkilileri, HDP'nin bildirdiği listede yer alan adaylardan 'Memnu haklardan yoksun' olanların bulunduğunu, bunun da milletvekili seçilme yeterliliğine aykırı olduğunu dile getirdi. Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; Her iki parti de YSK'nın tespit ettiği bu eksiklikleri gidermezse, eksikliklerin olduğu illerde seçime giremeyecek.

30 Mayıs'ta kesin liste yayınlanacak

Diğer partilerin adayları ile ilgili eksiklikler ise genellikle askerlik belgesi, nüfus kaydı ve diploma şeklinde sıralanıyor. Milletvekili adaylarına ilişkin kesin liste YSK tarafından 30 Mayıs'ta yayınlanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber