Bakan İsmet Yılmaz sonuçları geciktirdiği için öğretmen adayları 2018 KPSS'ye çalışamıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını zamanında açıklamadığı için binlerce aday boş yere KPSS sınavına başvurdu ve şimdi bu adaylar sınava iki ay varken çalışıp çalışmamakta kararsız

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Mayıs 2018 18:58, Son Güncelleme : 28 Mayıs 2018 19:07
Bakan İsmet Yılmaz sonuçları geciktirdiği için öğretmen adayları 2018 KPSS'ye çalışamıyor

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlik atamalarında, bu dönem herşeyi alt üst etti.

Geçen yıl sınava girmiş olan adaylardan hala atanan bir öğretmen dahi bulunmuyor.

Mülakatlar 8 Mayıs'ta tamamlandı ve adaylar 20 gündür mülakat sonuçlarını bekliyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise bu yöndeki sorulara cevap vermemek için, toplantılarda dahi soru kabul etmiyor.

Gerçekten bir Bakanlık adına üzüntü duyulacak bir durum...

Bugün, sabah saatlerinden itibaren, ALO 147'yi arayan öğretmen adaylarına, sonuçların 28 Haziran'da duyurulacağı bilgisi verilmeye başlandı.

Bakan ve bürokratlar azıcık empati yapabilse ve adayların neler hissettiğini anlamaya çalışsaydı bu kadar mekanik bir şekilde cevap verilmezdi. Ama Bakan İsmet Yılmaz, savunma bakanlığından geldiğinden olsa gerek, asker soğukkanlılığıyla olaylara ruhsuz bir şekilde yaklaşıyor.

MEB, sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav sonuçlarını vaktinde açıklayamadığı için, başvuruları 21 Mayıs'ta sona eren 2018 yılı KPSS sınavına boş yere başvuran çok sayıda aday oldu. Eğer sonuçlar 8 Mayıs'tan bir kaç gün sonra açıklanmış olsaydı, en azından atanan 20 bin aday, KPSS'ye başvuru yapmak zorunda kalmayacaktı.

Ancak şimdi başka bir sorun daha bulunuyor. 2018 yılı KPSS sınavının ilk aşaması 22 Temmuz'da yapılacak. Eğer MEB'in, Alo 147'den verdiği bilgi doğru ise, sınavın açıklandığı 28 Haziran tarihinde, sınava hazırlık için 24 günlük süre kalacak.

Sorunları çözmekle yükümlü bir Bakan, İsmet Yılmaz, nasıl olurda, adayların bu sıkıntısını görmez, nasıl olur da böyle duyarsızlaşır gerçekten anlamak zor.

Öğretmen adaylarının paylaşımlarını görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber