MEB haftasonu mesleki çalışma yanlışında ısrar ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Mayıs 2018 00:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB haftasonu mesleki çalışma yanlışında ısrar ediyor

Bir çok kez dile getirilen öğretmen üç ay tatil yapıyor gibi söylemlerin gerçeğini bir kez daha paylaşalım.

Öğretmenler okullarda ders bittikten sonra 1 Temmuz tarihine kadar ayrıca 1 Eylül'den okullar açılana kadar mesleki çalışma yaparlar. Yani okulda bulunurlar. Öğretmenlerin izni 1 Temmuz-31 Ağustos aralığıdır.

Yapılan mesleki çalışmalarda da en çok iki hafta olmak üzere haftalık 15 saat ek ders ücreti alırlar.

Mesleki çalışma bu yılki takvime bakıldığında;

Okulların kapandığı 08 Haziran 2018'den sonraki Pazartesi yani 11 Haziran günü başlatılması gerekirken MEB bunu okulların kapanmasının ardından Cumartesi başlatacak ve Pazar günü de devam edecek. Bu konu daha önce Ahmet Kandemir tarafından detaylı ele alınmıştı. Haber için TIKLAYINIZ

MEB; buna gerekçe olarak da 14 Haziran Perşembe günü arefe olması, 15 Haziran Cuma gününün de ramazan bayramı olmasını gösteriyor.

Bunu yapan MEB ayrıca mesleki çalışmanın ikinci haftası olan 18-22 Haziran haftasında da öğretmenlerin memleketlerinde bu çalışmaya katılabilmelerine bayram sonrası dönmemelerine her yıl olduğu gibi karar verdi. Buradaki bir ayrıntı seçim görevi olanların görev yerlerinde kalmaları yönünde yazı yayımlandı. Bunun yanında 1 Temmuza kadar olan seçim sonrası haftada öğretmenlere, ek derslerini tam olarak alamayacakları da göz önüne alınarak izin verildi.

Buradaki sorun ve okullarda en çok tartışılan konu Cumartesi ve Pazar günleri okula gidilecek olması. Okula gidilmesi istenen 09-10 Haziran günleri tam da okulların kapandığı hafta ve öğretmenlerin en yoğun oldukları, en yorgun oldukları sürece denk geliyor.

MEB bu konuyu tekrar ele almalı ve 657 sayılı yasaya göre hafta tatili olan bu günlerde koyduğu mesleki çalışmayı kaldırmalıdır. Bu uygulama anayasamızda karşılık bulan dinlenme hakkının da ihlalidir.

MEB yaptığı çalışmayı ya da bu uygulamayı iyi niyetle bayram öncesi arefe gününü tatil ederek öğretmenlerin yola çıkış sorunu yaşamalarını istemediğini, ayrıca iki haftayı tamamlamak adına hafta sonunu eklediklerini, hafta sonunu çıkardıklarında öğretmenlerin iki günlük ek ders kaybı olacağını gibi gerekçeler ortaya koymaktadırlar.

Ek ders kaybının öğretmenlerce çokça önemseneceğini düşünmemekle beraber böyle olması halinde programda değişiklik yapılıp bu günlerde isteğe bağlı bir uygulama yapılabilir. Yani istekli öğretmenler gidebilirler.

Ayrıca program incelendiğinde;

Cumartesi günü Öğretmenler Kurulu

Pazar günü ise Zümre toplantıları olduğu görülmektedir. TIKLAYINIZ

Bu çalışmalar pekala hafta içine de sıkıştırılabilir.

MEB'in bu hatadan dönerek öğretmenleri verim sağlanamayacak çalışmaya itmemesini, zorlamamasını ümit ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber