Başbakan'a 3600 ek göstergeyi ve memurlara ikramiyeyi sorduk

Yıldırım, Memurlara ikramiyenin şu anda gündemlerinde olmadığını ama ileride imkanlara bakacaklarını açıkladı. 3600 ek gösterge için de seçimden sonra çalışmalara başlanacağını belirtti

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Haziran 2018 06:00, Son Güncelleme : 04 Haziran 2018 12:01
Başbakan'a 3600 ek göstergeyi ve memurlara ikramiyeyi sorduk

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da medya temsilcilerinin önce gelen isimleriyle bir araya geldi. Memurlar.net olarak Başbakan'ın iftar davetine katıldık.

Başbakan Yıldırım'a 3600 ek gösterge ve memurlara ikramiye sorusunu yönelttik.

Yıldırım, Memurlara ikramiyenin şu anda gündemlerinde olmadığını ama ileride imkanlara bakacaklarını açıkladı. 3600 ek gösterge için de seçimden sonra çalışmalara başlanacağını belirtti.

İşte Başbakan Yıldırım'a sorduğumuz soru ve cevapları

Memurlar da bayram ikramiyesi istiyor. Emeklilere olduğu gibi memurlara da bayram ikramiyesi verilecek mi?

Emeklilere her dini bayram öncesi 1000 lira seyyanen ikramiye verilecek. Yani emekli maaşı kaç para olursa olsun 1000 lirayı herkes alacak. Bir müddet hep bunlar vermeyecekler, işte yüksek maaşlılara 300 lira verecek, aşağıdakilere 500 lira verecekler diye biliyorsunuz propaganda yaptılar. Şimdi paralar dağıtılıyor, belirli bir takvime göre, herkesin aldığı gün belli, ikramiyeler veriliyor.

Memurlarımız zaten hep gündemimizde. Ancak şu anda gündemimizde ikramiye yok. İleride devletimizin imkanları artarsa o zaman tekrar masaya yatırılır. Hükümetlerimiz döneminde memurumuzu hiç unutmadık, memur maaş artış oranlarında enflasyona göre düzenleme yapma gayreti içinde olduk.

3600 ek göstergenin kapsamı genişleyecek mi, ne zaman yürürlüğe girecek?

3600 emeklilikle ilgili bir konudur, yani fiili maaş zammı değildir. Emeklilik ikramiyesinin, daha doğrusu emeklilik maaşını artıran bir karardır. Bu subaylarda zaten var, astsubaylarda var, idarecilerde var, 3600 ve üstünde ek göstergeye sahip olanlarda var. Buna şimdi polis ilave oluyor, öğretmen ilave oluyor, din görevlileri ilave oluyor, birkaç grup daha var. Şu anda sözü verildi. Seçimlerden sonra yürürlük için çalışmalar başlar. Söz bizde namustur, AK Parti'nin en önemli özelliğinden bir tanesi, söz verdiği işleri yapar, yapamayacağı işin sözünü vermez.

Edip Üzen-Memurlar.net

Başbakan'dan yeni bedelli açıklaması... Sorunu çözmeliyiz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber