Trafikte bayram OHAL'i

Her bayram yollarda meydana gelen kazalar nedeniyle oluşan üzücü manzaraların tekrarlanmaması için İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgeye göre kazaların en fazla yaşandığı noktaları ilk kez polis baş müfettişleri denetleyecek. Yollarda 11 bin 607 trafik personeli ile İHA'lar görav yapacak, uykusuz sürücüler durdurulup dinlendirilecek

Kaynak : Karar
Haber Giriş : 13 Haziran 2018 08:10, Son Güncelleme : 13 Haziran 2018 08:41
Trafikte bayram OHAL'i

Ramazan bayramının yakınlaşmasıyla İçişleri Bakanlığı, trafik tedbirlerini arttırdı. Bakanlık uygulanması, kazaların önlenmesi için 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelgeye göre ilk kez polis başmüfetişleri de en fazla ölümlü kazaların meydana geldiği noktalarda görev alacak. Bakanlığın valiliklere gönderdiği genelgede yolların güvenliğinde görev alacak personelle ilgili de bilgi verdi. Buna göre bayram süresi boyunca günlük ortalama 4 bin 583 polis ve bin 326 jandarma olmak üzere toplam 5 bin 909 trafik ekibi, 8 bin 852 polis, 2 bin 755 jandarma olmak üzere toplam 11 bin 607 trafik personeli görev yapacak. Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir'den oluşan 6 ilde, 31 saat helikopter, merkezden (Amasya-Merzifon, Çorum-Osmancık, Konya-Kulu, Eskişehir-Sivrihisar ve Kırıkkale) 6 ilde 6 saat, 46 ilde ise 344 saat 40 dakika İHA/Drone ile denetim yapılacak. Son on yılda bayram tatillerinde kazaların yoğun olarak meydana geldiği (kaza kara noktaları) güzergahlarda alınan tedbirleri denetlemek amacıyla ayrı ayrı görev yapmak üzere il kez 32 Polis Başmüfettişi, 37 personelden oluşan 15 ekip görevlendirildi.

Genelgede radar araçları gizlenerek denetim yapılmayacağı ve uykusuz olduğu belirlenen sürücünün dinlendirileceği, şehirler arası otobüslerde 26 yaş ve üzeri personelik görevlendirilmesine izin verileceği belirtildi. Ayrıca uyarıların olduğu 60 bin adet afi ve 550 bin adet el ilanı sürücülere dağıtılacak. Trafik güvenliği konusunda hazırlanan 'Biz Bir Aileyiz' konulu kamu spotu bayram süresince televizyonlarda yayınlanacak. Öte yandan bayram yolculuğunun başlamasıyla yollardan ölüm haberleri de gelmeye başladı. Sivas ve Manisa'da meydana gelen kazalarda trafik canavarı 3 can aldı.

TERSİNE GÖÇ BAŞLADI: Bayramı memleketlerinde geçirmek isteyenler yola çıkmaya başladı. Başta otobüs terminalleri olmak üzere deniz ulaşımının olduğu yerlerde ve hava limanlarında yoğunluk yaşandı.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan: "Ramazan Bayramı tatili süresince Karayolları Genel Müdürlüğünce işletilen otoyollar ve köprüler ücretsiz olacak" dedi.

İSTANBUL SON GÜN YAĞIŞLI: Ramazan Bayramı için hava durumu tahmini de geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen "Bayramın 2., 3. günü yağmur var. Sıcaklıklar ortalamaların 2-3 derece üzerinde. Akdeniz Bölgesi, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de yağış var. 3. günü İstanbul'da da yağış olocok. Arife ve 1. gün de Batı'da yağış yok. Bayramda sıcaklar artacak Son günü biraz daha sıcak olacak. Batıda yağış yok. Akdeniz ve Doğu Anadoluda yerel sağanaklar var. Bayramdan sonra aşırı sıcaklar geliyor" uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber