İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/B sözleşmeli personelin, KPSS puanıyla sık sık yer değiştirip kadroları boş bırakmasının önüne geçilecek

Çalışan 4/B'li personelin, KPSS puanıyla başka bir 4/B'li unvana atanmada, artık öğrenim durumu itibariyle ihraz edilecek unvan şartı getirildi. Bu uygulama sayesinde yüksek puan alan KPSS adaylarının sık sık yer değiştirmesinin önüne geçilmiş olacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Haziran 2018 14:56, Son Güncelleme : 21 Haziran 2018 16:16
4/B sözleşmeli personelin, KPSS puanıyla sık sık yer değiştirip kadroları boş bırakmasının önüne geçilecek

21 Haziran 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla, çalışan 4/B'li personelin yeni bir KPSS puanıyla başka bir 4/B'li unvana atanmada aranacak şartlar yeniden belirlendi.

ÇALIŞAN 4/B'Lİ SÖZLEŞMELİ DURUMU

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yer alan hüküm uyarınca, çalışan bir 4/B sözleşmeli, sözleşmesini fesih etmesi halinde 1 yıl boyunca hiçbir kamu kurumunda yeniden 4/B'li çalışmamaktadır. Bu nedenle de, 4/B'li olarak çalışanlar kolay kolay istifa edememektedir.

İSTİSNAİ DURUM

Ancak unvan değişikliği yapacaklar, bu 1 yıllık çalışma sınırlamasına tabi değildir. Yani, 4/B'li teknisyen örneğin 4/B'li tekniker olacaksa unvan değişikliği olacağı için, eski sözleşmeli görevini bırakıp yeni sözleşmeli göreve geçebilmektedir. Uygulamada bu düzenleme fazla istismar konusu edilmekte ve yüksek puanlı KPSS adayları sık sık yer değiştirerek kadroların boş kalmasına neden olmaktaydı.

UNVAN DEĞİŞİKLİĞİNDE ÖĞRENİM DURUMU İTİBARİYLE UNVAN KAZANMA ŞARTI GETİRİLDİ

Yeni düzenleme

"b) Öğrenim durumu itibarıyla ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,"

Eski düzenleme

b) Ek 4 üncü madde çerçevesinde unvan değişikliği yapanlardan,
"Ek Madde 4- Sözleşmeli personelin, unvan değişikliği suretiyle atamasının yapılacağı pozisyon için öngörülen ilk defa hizmete alınma prosedürüne riayet edilmesi kaydıyla unvan değişikliği mümkündür."

Değerlendirme

Yapılan bu yeni düzenlemede "Öğrenim durumu itibarıyla ihraz edilen" unvan şartı getirilmiştir. Bu yeni düzenlemeden dolayı öğrenim durumu itibariyle kazanılamayacak bir unvana geçiş söz konusu olamayacaktır.

Bir kaç örnek verecek olursak, arkeolog, mühendis, hemşire, biolog gibi unvanlar öğrenim ile kazanılan unvanlardır. İlgili bölümlerden mezun olanlar bu unvanları alabilmektedir. Ancak, büro personeli, yurt yönetim personeli unvanı öğrenim ile kazanılan bir unvan değildir. Veyahut da İş ve Meslek Danışmanı unvanı öğrenim ile kazanılan bir unvan değildir.

Bu yeni düzenleme gereğince, Ek 4 sayılı cetvelde yer alsa da, öğrenim durumu ile kazanılmayacak unvanlara artık istifa edip geçiş yapmak söz konusu olamayacak

Bu sayede yüksek puan alan KPSS adaylarının yer değiştirmesinin önüne geçilmiş olacak ve sözleşmeli personel poizsyonları sık sık boş kalmayacaktır.

İşte Ek 4 Sayılı Cetveldeki unvanlar:

Anketör, Arama kurtarma uzmanı, Arkeolog, Arşiv uzmanı, Avukat , Basın-enformasyon personeli, Bilimsel proje uzmanı, Biolog, Bölge plancısı, Büro personeli, Çocuk gelişimcisi, Çözümleyici, sistem programcısı, Deniz trafik başkılavuzu, Deniz trafik kılavuzu, Destek personeli, Diğer sağlık personeli, Diğer teknik hizmet personeli, Dispeç, Diş tabibi, Diyetisyen, Dizgi operatörü, Ebe, Eczacı, Eğitici, Fizyoterapist, Gemi adamı, Gümrük muhafaza memuru, Hava trafik kontrolörü, Havacılık sertifikasyon uzmanı, Havacılık simülatör uzmanı, Helikopter makinisti, Hemşire, İcra katibi, İdari büro görevlisi, İdari destek görevlisi, İmam/hatip, İnfaz ve koruma memuru, İşaret dili tercümanı, İş ve meslek danışmanı, Kadastro teknisyeni, Kameraman, Kaza kırım uzmanı, Kuran kursu öğreticisi, Kütüphaneci, Laborant, Mimar, Muayene memuru, Muhabir, Mübaşir,- Müezzin kayyım, Mühendis, Mütercim-tercüman, Müze araştırmacısı, Öğretmen, Pilot, Programcı, Proje destek uzmanı, Psikolog, Redaktör, Restoratör, Röntgen teknisyeni, Sağlık fizikçisi, Sağlık teknikeri, Sınav hizmetleri uzmanı, Sosyal çalışmacı, Stüdyo yönetmeni, Şehir plancısı, Tabip, Tashihçi, Tekniker, Teknisyen, Telkari ustası, Uçak kontrol ve bakım makinisti, Uçuş teknisyeni, Uzman, Uzman tabip, Vaiz, Veteriner hekim, Yardımcı proje elemanı, Yazma eser pataloji uzmanı, Yazma eser uzmanı, Yönetmen, Yurt yönetim personeli, Zabıt katibi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber