Afşin Elbistan Linyit işletmesindeki taşeron işçiler için Yargıtay kararı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Afşin Elbistan Linyit işletmesinde çalışan taşeron işçilerin asıl işçi olduğuna karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2018 10:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Afşin Elbistan Linyit işletmesindeki taşeron işçiler için Yargıtay kararı

objektif46.com sitesnde yer alan habere göre, ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİ Afşin Elbistan Linyit İşletmesinde 2005 yılından bugüne kadar devam etmekte olan, 287 kişi ile Bant Yolları temizlik bakım onarım ve gözetleme işi ile 61 Kişilik Bant yolları Elektrik arıza bakım onarım işinde Taşeron firmada çalışmakta olan işçiler 2012 yılında Elbistan iş mahkemesine ELEKTRİK ÜRETİM ANONİM ŞİRKETİ Afşin Elbistan Linyit İşletmesinin bünyesinde Asıl işi yapması sebebi ile 4857 sayılı iş kanunun ilgili maddesince kadroya geçmek için iş kolunun tespiti amacı için açmış oldukları dava süreci son aşamaya gelmiş olup Elbistan iş mahkemesinde görülen dava sonucunda Elektrik Üretim Anonim Şirketinde çalışmakta olan Kit Dediğimiz Taşeron işçilerin asıl işçi olduğuna Elbistan iş mahkemesi 2014 yılında karar vermiştir. Bu süreçte EÜAŞ nin Avukatları Davayı Yargı taya Taşıdı Yargıtay 7. Hukuk Dairesi davayı tekrar 2015 Yılında bozarak Elbistan iş mahkemesine gönderdi.

Elbistan İş mahkemesi hakimi 2015 yılında davayı sürdürerek davayı Yargıtay Hukuk Kuruluna Gönderdi . Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 3 Yıl sonunda 21 Kişilik Hakimlerin İmzasıyla 18.04 .2018 davayı onaylayarak,287 Kişilik Bant Yollarında çalışan ve dava açan 3 Maden Mühendisi,75 Tahrik Görevlisi,6 İş Makinesi Operatörü,4 Nezaretçi ve 61 kişilik Elektrik Bakım Onarım işinde çalışan , 20 Elektrik Teknisyeninin İşe Başladığı Günden Bugüne kasar Asıl İşçi olduğuna Mahkeme tarafından karar verilmiştir İşçi Avukatlarından Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel müdürlüğüne Asıl kadroya geçmeleri için gerekli resmi yazışmaları yapmış olup gerekli kurum ve kuruluşlardan bu mağduriyetin giderilmesi için işçiler sabırsızlıkla bekliyor Çalışanlarımız Tüm Bölge Siyasilerden ver Sivil Toplum Kuruluşlarından Uzatılacak Eli ve verecekleri müjdeyi 4 gözle beklediklerini söylediler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber