İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'ye geldi

TBMM Genel Kurulu saat 14:00'te toplanacak, milletvekilleri yemin edecek. AK Parti grup toplantısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan da saat 11:00'de Meclis'e geldi. Erdoğan'ı TBMM Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. AK Parti grup toplantısının açılış konuşmasını Başbakan Yıldırım yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2018 11:12, Son Güncelleme : 07 Temmuz 2018 11:26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'ye geldi

MECLİS, milletvekillerinin yemin töreni için bugün saat 14.00'te toplanıyor. Yemin törenini, 27. dönem parlamentosunun en yaşlı üyesi olan eski CHP Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın sağlığının elvermemesi üzerine TBMM Geçici Başkanı olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz yönetecek.

Yemin töreninden önce de AK Parti Meclis Grubu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısını yapacak. Erdoğan'ın konuşma yapacağı toplantının basına kapalı bölümünde ise TBMM Başkan adayı için temayül yoklamasının yanı sıra AK Parti'nin grup başkanı ile başkanvekillikleri seçiminin gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yemin töreniyle birlikte Meclis Başkanlığı süreci de bugün start alacak. Adaylık başvuruları 11 Temmuz Çarşamba günü saat 24.00'te sona erecek. TBMM Başkanlık seçiminin ise 12 Temmuz Perşembe günü yapılması bekleniyor. Seçimlerde, birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki (400 oy) çoğunluğu, üçüncü turda ise salt çoğunluk (301 oy) aranacak.

AK PARTİ GRUBU TOPLANDI

Seçimlerden sonraki ilk AK Parti grup toplantısının açılış konuşmasını Başbakan Binali Yıldırım yapıyor.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Milyonların rızasını aldık, kara propagandalara boyun eğmedik. 16 yıldır zorlu davalardan başarıyla çıktık. Hem liderimizin, hem grubumuzun hem de milletimizin verdiği emanete halel getirmedik. Cumhuriyet tarihinin belki de en uzun iki yılını kırmadan dökmeden sayenizde başardık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber