Bakanlık müşavirleri ve Başbakanlık personeli için son gün

9 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan 703 sayılı KHK ile kapsamlı bir düzenleme yapılmıştı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ağustos 2018 17:47, Son Güncelleme : 09 Ağustos 2018 17:52
Bakanlık müşavirleri ve Başbakanlık personeli için son gün

703 sayılı KHK ile yapılan düzenlemeyle, 2002 yılından bu yana Ak Parti tarafından, bürokrat olarak atanıp daha sonra müşavir kadrolarına alınanların görevlerine son verilmesi öngörülmüştü. Bu düzenleme gereğince Bakanlık müşavirlerinin durumlarına uygun veya araştırmacı kadrolarına atanması için öngörülen süre 9 Ağustos 2018 tarihi itibariyle sona erdi. Müşavirler iki yıl daha eski özlük haklarını alacak ama 2. yıldan sonra atandıkları kadronun mali haklarını alacaklar... Bu ani düzenleme bir çok Bakanlık Müşavirinin maaşının yarı yarıya düşmesine neden olacak.

Diğer taraftan, KHK hükmü gereğince kapatılan Başbakanlık personelinin de diğer kamu kurumlarına atanmaları için öngörülen süre de 9 Ağustos 2018 tarihi itibariyle sona eriyor. 703 sayılı KHK'da yer alan hüküm gereğince, Başbakanlık müşavirlerinin görevleri, Bakanlıktaki müşavirler gibi sona erdirilmedi. Başbakanlık müşavirleri daha yüksek maaşların olduğu, üst kurul veya TBMM'deki müşavir kadrolarına atanacaktır. KHK'da yer alan hüküm şu şekildedir:

"Başbakanlık merkez teşkilatında Başbakanlık Müsteşarı, Teftiş Kurulu Başkanı, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür ve birim amirleri ile Başbakan Başmüşaviri, Başbakan Müşaviri, Başbakanlık Müşaviri kadrolarındaki personel kazanılmış hak aylık dereceleri, geçmiş kadro ve unvanları ve öğrenim durumlarına göre Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği, bakanlıkların merkez teşkilatları ile düzenleyici ve denetleyici kuramlara müşavir olarak bir ay içinde Devlet Personel Başkanlığınca atanır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber