Yeni İstanbul 4 katı geçmeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum 'asrın projesi' olan Kanal İstanbul etrafında yatay mimarinin hakim olacağını dile getirdi. Kurum, İstanbul'un yeni yüzünün modern iki şehirden oluşacağını söyledi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Ağustos 2018 07:55, Son Güncelleme : 12 Ağustos 2018 08:15
Yeni İstanbul 4 katı geçmeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'asrın projesi' olan Kanal İstanbul'a ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Projenin İstanbul'a ve Türkiye'ye değer katacağını kaydeden Kurum, 43 kilometrelik kanalın her iki tarafında yatay mimarinin hakim olacağını söyledi. Kurum, "4 katı geçmeyen, içinde fuar, üniversite alanlarının çocuklarımızın, gençlerimizin yaşlılarımızın vakit geçireceği, zaman harcayacağı alanların barındırıldığı modern iki şehir kurma arzusundayız" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm kapsamında 2012'den bu yana 2 milyar liraya yakın kira yardımı yaptıklarını belirten Kurum, İmar Barışı'na da şu ana kadar 3 milyon 780 bin vatandaşın müracaat ettiğini dile getirdi. Murat Kurum, "İmar barışında beklentimiz 40-50 milyar lira seviyesinde. Yaklaşık 13 milyon vatandaşımızı ilgilendiren bir konu. Bugüne kadar 14 imar affı çıktı. Bu son barış. Bir daha af çıkmaması noktasında şehirlerde çalışmaları başlatacağız" diye konuştu.

EKONOMİK SAVAŞ BOŞA ÇIKACAK

"Ekonomik savaş içinde olanlara Samsun'dan şunu söylüyorum" diyen Murat Kurum "Bu milletin tarihine bir baksınlar. Bu millet tarihte, neler yapmış, en zor günde nasıl beraber olmuş, nasıl mücadele etmiş, buna bakıp ona göre hareket etsinler. Biz en zor günlerimizde hep birlik ve beraberlik içinde hareket ettik. Bunu en son 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye'de sokaklarda mücadele ederek gösterdik.

Dolayısıyla bu ekonomik savaş da boşa çıkacaktır. Biz güçlü ülke olarak inşallah yolumuza devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve liderliğinde açıkladığı projeleri hızlı şekilde yapacağız. Bunu tüm milletimizin bilmesini istiyorum. Biz projelerimize ve 100 günlük icraatlarımıza aynı şekilde aynı hızla ve aynı kararlılıkla devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber