İYİ Parti'de seçim bugün! Akşener tek aday

İYİ Parti, bugün ATO Congresium'da 2'inci Olağanüstü Kurultayı'nı gerçekleştirecek. Bin 124 delegenin katılacağı kurultayda MHP ve HDP'ye davetiye gönderilmedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ağustos 2018 09:32, Son Güncelleme : 12 Ağustos 2018 09:33
İYİ Parti'de seçim bugün! Akşener tek aday

Genel Başkan Meral Akşener'in tek aday gösterileceği kurultayın sloganı "Daha yeni başlıyoruz" olarak belirlendi. Kurultayın yapılacağı salonunun düzenlemesinde partinin renkleri mavi ve sarı hakim olacak. Genel başkan ve parti organlarının seçileceği kurultayda bin 124 delege oy kullanacak. Parti kurullarının blok liste yöntemi ile şekillendirilmesinin beklendiği kurultayda, genel başkan seçiminin yanı sıra 80 üyeden oluşan Genel İdare Kurulu (GİK) ile 10 üyeden oluşan Merkez Disiplin Kurulu (MDK) belirlenecek.

İYİ Parti kulislerinde, parti yönetiminde önemli değişiklikler yapılacağı konuşuluyor.

Kurultay için MHP ve HDP'ye davetiye gönderilmezken Ak Parti, CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve BBP kurultaya davet edildi.

İYİ Parti'nin, seçim sonuçlarını değerlendirmek ve bundan sonraki yol haritasını belirlemek için 20 Temmuz'da Afyonkarahisar'da başlattığı çalıştayın son gününde yaşanan gerginliğin ardından olağanüstü kongre kararı alınmış, Genel Başkan Meral Akşener sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, yeniden aday olmayacağını duyurmuştu. Başkanlık Divanı, milletvekilleri ve partililerin İstanbul'daki evinin önünde kamp kurarak kendisini ikna etmesi sonucunda Akşener, yeniden genel başkanlığa aday olmaya karar vermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber