'Hastalığımıza antibiyotik değil, bol vitamin gerek'

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Ağustos 2018 17:37, Son Güncelleme : 12 Ağustos 2018 17:43
'Hastalığımıza antibiyotik değil, bol vitamin gerek'

DENİZLİ Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, dövizdeki artışı değerlendirdi. Türkiye'nin zor bir dönemeçten geçtiğini belirten Sözkesen, "Türkiye batıyor" gibi söylemlerin memlekete ihanet olduğunu, hiçbir acil ve sürpriz çözümün kalıcı olmadığını, Türkiye'nin antibiyotiklere değil, ayağa kaldıracak ve dik tutacak vitaminlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen, sürekli artan dövizle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, "Türkiye batıyor" gibi söylemlerin memlekete ihanet olarak düşündüklerini ifade eden Sözkesen, "Bu çarktan kurtulmak için yapılması gerekenler konusunda fikirlerimizi beyan etmenin de bir hak ve görev olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir acil ve sürpriz çözümün kalıcı olmadığı mutlaktır. Antibiyotiklere değil, bizi ayağa kaldıracak ve her daim dik tutacak vitaminlere ihtiyacımız var. Reçete bellidir, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, içte ve dışta istikrarlı ve barışçıl politikalar, güvenlik, yargı eşittir ekonomik güçlenmedir. Ülkeye, kendimize özgüven ve özsaygıyı tazeleyecek ve dünyaya 'Ne yapıyor bu Türkler' dedirtecek gelişmeler kaydetmeliyiz" dedi.

Sözkesen, hemen ve samimi olarak sağlam ve barışçıl uluslararası ilişkiler ile sıkı para politikası ve bunu gösterecek şekilde kamu harcamaları tasarrufu ile sıkı bir mali politikanın izlenmesi gerektiğini belirterek, "Enflasyonla mücadele, yazarlara, gazetecilere, aydınlara, sanatçılara özgürlüklerinin iadesi, parlamentodaki siyasi dilin yumuşaması ve kardeşlik vurguları, yargıda reform ve kaliteyi getirecek uygulamaların adımları, AB görüşmeleri kapsamında gerçek adımların atılması, ekonomistlere tam bağımsızlıkla görev verilmesi gibi adımlar sancıları kısa vadede olmasa bile hızla giderecektir. Biz kendimize güveniyoruz, üretmeye çalışmayla memleketimiz için değer yaratmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber