Meslek dersleri öğretmenlerinin ilave eğitim öğretim tazminatı sorunu çözümlenmelidir

İl/ilçe emrine atanan atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenlerinden mesleki ve teknik öğretim kurumlarına görevlendirilenlere ilave eğitim öğretim tazminatı ödenmesi konusunda düzenleme yapılmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Eylül 2018 14:01, Son Güncelleme : 15 Eylül 2018 01:48
Meslek dersleri öğretmenlerinin ilave eğitim öğretim tazminatı sorunu çözümlenmelidir

17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının "Diğer Tazminatlar" başlıklı III sayılı Cetvelin A. Eğitim Öğretim Tazminatının 13.01.2014 tarihli ve 2014/5800 sayılı BKK ile değiştirilen 2. maddesinde; "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşlara (alanlara) göre aşağıdaki oranlarda ilave eğitim öğretim tazminatı ayrıca ödenir. Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmez." düzenlemesi yer almaktadır.

Söz konusu düzenlemeye göre il/ilçe emrine atanan atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenleri ilave eğitim öğretim tazminatı alamamaktadır. İl/ilçe emrine atanan atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenleri geçici görevlendirilme ile mesleki ve teknik öğretim kurumlarına görevlendirilse dahi yine ilave eğitim öğretim tazminatı ödenmemektedir.

MEB'in bu konudaki olumsuz görüş yazısı için tıklayınız.

İl/ilçe emrine atanan atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmenlerinden mesleki ve teknik öğretim kurumlarına görevlendirilenlere ve fiilen derse girenlere ilave eğitim öğretim tazminatı ödenmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle 2006/10344 sayılı zam ve azminat kararnamesinin ilgili bölümünde düzenleme yapılmalıdır.Veyahut da, MEB'in kararda yer alan ifadeleri lafzi değil geniş yorumlayarak sorunu bir görüş yazısı ile çözmesi daha uygun olacaktır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber