İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB, öğretmenlerin maaş karşılıklarını 4 yıldır eşitleyemedi gözler yeni bakanda

2014 yılı 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulunda karar alınmasının üzerinden 4 yıl, MEB bürokratlarının, 2 Kasım 2015'te verdikleri sözün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen sonuçlandıramadığı tüm öğretmenlerin maaş karşılığının 15 saatte eşitlenmesini bir an önce yapmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Eylül 2018 10:01, Son Güncelleme : 04 Eylül 2018 12:32
MEB, öğretmenlerin maaş karşılıklarını 4 yıldır eşitleyemedi gözler yeni bakanda

Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Aylık karşılığı ders" görevi başlıklı 5. maddesinde okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenlerinin, genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenlerinin ve atölye ve Laboratuar öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları ders görevleri farklı saatlerde düzenlenmiştir. Bu düzenlemeye bağlı olarak da haftalık aynı miktarda derse girilmesine rağmen alınan ek ders ücretleri farklıdır.

Aynı görevi yapan öğretmenlerin, alanlarının farklı olmasından dolayı aylık karşılığı girmek zorunda olunan haftalık ders saatleri ve buna istinaden ek ders ücretleri arasındaki bu farklılık adalet ve hakkaniyete uygun değildir. Söz konusu bu hüküm Anayasamızca koruma altına alınan "eşitlik ilkesine" de aykırılık arz etmektedir.

2014 yılı 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulunda "Branş ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları haftalık ders saatinin 15 ders saati olarak eşitlenmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır. " kararı alınmış fakat bugüne kadar uygulanmamıştır.

Ayrıca; MEB bürokratları, 2 Kasım 2015'te Eskişehir'i ziyaret etmiş ve "Ek ders adaletsizliği düzelecek. Branş öğretmenlerinin maaş karşılığı 15 saat, sınıf öğretmenlerinin ise 18 saat olmasıyla ilgili düzenleme yapılacak ve denge sağlanacak. Yani sınıf ve okul öncesi öğretmenlerinin haftalık maaş karşılığı 18 saatten 15 saate düşürülecek. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili çalışma yapılacak. Bu konuyla ilgili kesinlikle değişiklik yapılacak." sözü vermişlerdir.

Açıklamaya ulaşmak için tıklayınız.

Bu sözün verilmesini üzerinden iki yıldan fazla bir zaman geçmiş olmasına karşılık herhangi bir düzenleme yapılmamıştır.

MEB, öğretmenlerin maaş karşılıklarını 4 yıldır eşitleyemedi gözler yeni bakanda....

2014 yılı 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulunda karar alınmasının üzerinden 4 yıl, MEB bürokratlarının, 2 Kasım 2015'te verdikleri sözün üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen sonuçlandıramadığı tüm öğretmenlerin maaş karşılığının 15 saatte eşitlenmesini bir an önce yapmalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber