'Komiser Kemal' rahatsızlığı

Kaynak : Cumhuriyet
Haber Giriş : 02 Haziran 2007 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DAL kökenli Kemal Yazıcıoğlu'nun DP Ordu milletvekili aday adayı olması tepki yarattı.

12 Eylül döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve sol görüşlü birçok kişinin öldüğü, 100'e yakın kişinin de sakat kaldığı Derinlemesine Araştırma Laboratuvarı (DAL) grubunda görev alan, daha sonra da önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 9 yıl da Ordu Valiliği görevinde bulunan Kemal Yazıcıoğlu 'nun DP Ordu milletvekili aday adayı olması tepki yarattı.

DAL'daki işkencelerin dışında, Kumarhaneler Kralı olarak bilinen Ömer Lütfü Topal cinayeti soruşturmasında uyguladığı yöntemler ve Susurluk skandalı ile de anılan eski Ordu Valisi Yazıcıoğlu, MHP ve AKP arasındaki milletvekili adaylığı görüşme trafiğinden sonuç alamayınca Demokrat Parti'de karar kıldı. Ordu Valiliği sırasında yıllarca "aralarına PKK'liler sızıyor" iddiasıyla Güneydoğu kökenli tarım işçilerini il sınırları içerisine sokmayan Yazıcıoğlu'nun DP'den Ordu milletvekili aday adayı olması parti teşkilatını ve kamuoyunu karıştırdı.

Yazıcıoğlu'nun yakın çevresine "1. sıram garanti" şeklindeki açıklamaları üzerine partililer ve birçok sivil toplum kuruluşu DP Genel Merkezi'ne faks göndererek tepkilerini ilettiler. Ordu'dan bir grup DP'li de Ankara'ya giderek Yazıcıoğlu'nun aday gösterilmemesi çağrısında bulundular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber