İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğretmen adayları Bakan Ziya Selçuk'la görüştü

Atama bekleyen öğretmenler, Bakan Ziya Selçuk'la görüştü

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ağustos 2018 15:53, Son Güncelleme : 29 Ağustos 2018 15:57
Öğretmen adayları Bakan Ziya Selçuk'la görüştü

Atama bekleyen bir grup öğretmen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'la görüştü. Öğretmenlerin görüşme sonrasında yayımladıkları açıklamayı aşağıya alıntılıyoruz.

Hamza hocadan Sn Bakanla bizi görüştürmesi için talep ettik. O da sağ olsun bu talebimizi gerçekleştirdi

**Sn Bakan elimizi tek tek ellerini sıkarak makamına bizi kabul etti. Hemen 20 bin atamadan bahsetti. Tasarruf döneminde bile Sn CBaşkanımızdan bu atamayı binbir rica minnetle bu atamayı sırf bizim için aldığını söyledi. 1 yıldan fazladır beklediler vs dedi

Sonra 2017 KPSS geçerliliği konusuna girdi. "Süreniz 1 yıldı. Sırf siz de mağdur olmayın diye CBaşkanımıza tekrar gidip yönetmelik maddesini değiştirilmesi gerektiğini söyledik ve değiştirildi"

Biz de atama için teşekkür ettik. Karma olması nedeniyle 2017 KPSS lilerin atanamayacağını yine vurguladık.

Bunu deyince Sn Bakanımız durdu düşündü. O konu ile de İlgileneceğini belirterek "Tamam #BAKACAĞIZ" dedi. Gayet samimi idi. Çünkü bizim 2017 puanıyla atanacağımızı düşünüyordu ancak biz bu haliyle faydası olmadığını belirtince durdu ve düşündü.

Ve şunu anladık: gerek sayın bakanın yönetmelik değiştirmesi gerekse ek atama taleplerini bilmesi 2017 KPSS ile atama bekleyenler için uğraştığının göstergesidir ... Ve bugun biz bunu direkt diyerek bu yeni mağduriyetten kendisini haberdar etmiş olduk ..

*Mülakatla ilgili bakanın kaldırma niyetinin olduğunu ifade etti. Hatta kaldırılmazsa dahi yuvarlama sisteminin %100 oranla devam edeceğini söyledi.

*Mülakat #mağdurları ile ilgili özellikle aileden kaynaklı güvenlik sorunlarında çalışma olduğunu söyledi.

*Okul öncesi zorunluluk çalışması yapıldığı ve sürecin devam ettiği söyledi

Mevzu dışı olarak farklı alanlara yönelip kendinizi öne çıkarın dedi ancak bizde özel okullardaki iş istihdam niteliğinin düşük olduğunu, öğretmenlere verilen maaşların cüzi miktarlar olduğunu söyledik. Bakanımız da ben o konuyla ilgileneceğim bir öğretmene öyle maaş verilemez dedi.

Son olarak Sn Bakanımızın şikayetçi olduğu konular da var. Sosyal medyada bir tweet attığında altına ALAKASIZ şekilde ATAMA taleplerinin yazıldığını söyledi. Bunların olmaması gerektiğini dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber