İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerine takviye kursu verilecek, ilkokul öğretmenleri de ek ders alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin de Türkçe ve Matematik dersinden takviye kursu alabilmesi için düzenleme yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ağustos 2018 09:20, Son Güncelleme : 31 Ağustos 2018 09:34
İlkokul 3 ve 4. sınıf öğrencilerine takviye kursu verilecek, ilkokul öğretmenleri de ek ders alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yaptı.

Yapılan değişiklik tam olarak şu şekilde:

"7) İlkokul 4 üncü veya 3 üncü sınıfta bulunmakla birlikte Türkçe ve Matematik derslerinden Bakanlıkça belirlenen asgari kazanından edinememiş olduğu tespit edilen öğrencilerden; 4 üncü sınıfta bulunanlar için bu alt bendin yayımı tarihinden itibaren 20182019 ders yılı süresince, 3 üncü sınıfta bulunanlar için ise bu alt bendin yayımı tarihinden itibaren, bu dersler için her öğretim yılında toplam 160 saati geçmemek ve 10 öğrenciye kadar bir öğretmenin görevlendirilmesi kaydıyla yapılacak eğitimler kapsamında,"

Değerlendirme:

Cumhurbaşkanı kararnamesi ile MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin ders ve ek ders ücretlerine ilişkin esaslarda yapılan değişikliğe göre ilkokul 3 sınıf öğrencilerinden Türkçe ve Matematik derslerinden MEB tarafından belirlenen kazanımları edinememiş öğrenciler için ders yılında 160 saatten fazla olmamak üzere kurs açılabilecek.

Bu yıl 4. Sınıflar için de açılabilecek.

Bu kurslarda görev alacak öğretmenlerin ek ders ücretlerini yüzde yüz artırımlı alabilmeleri için DYK yönergesinde değişiklik yapılması gerekecektir. Çünkü 657 sayılı DMK'nı 176.maddesindeki fıkra;

"Bu ücretler, özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim ve öğretim gördüğü kurumlarda görevli öğretmen ve yöneticiler ile bu öğrencilere yönelik olarak açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevlerinde görevli öğretmenlere %25, Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamında görev alan yönetici ve öğretmenlere %100 fazlasıyla ödenir." şeklinde....

Yönergenin 5. madedsinde ise takviye kurslarının sadece ortaokul ve liselerde açılmasını öngören bir düzenleme yer almaktadır. Bu hükmün ivedi olarak değiştlmesi gerekmektedir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber