İŞKUR, 60 gündür mülakat listelerini ve yerleştirme sonuçlarını açıklayamadı

İŞKUR, 60 gündür İş ve Meslek danışmanı ile büro personeli alımı için mülakat listelerini ve yerleştirme sonuçlarını açıklayamadı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Eylül 2018 11:35, Son Güncelleme : 03 Eylül 2018 11:49
İŞKUR, 60 gündür mülakat listelerini ve yerleştirme sonuçlarını açıklayamadı

İŞKUR, 5 yıllık bir aradan sonra ilk defa İş ve Meslek Danışmanı alacağını ilan etmiş, yanında da Büro Personelini de atayacağını açıklamıştı.

12 Mayıs 2018 tarihinde dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu İŞKUR'a 1000 İMD ve 750 Büro Personeli alınacağının müjdesini vermişti.

İlgili ilan için TIKLAYINIZ

Ardından yapılan son güncellemeler ile atanacak personel sayısı İŞKUR tarafından 1.141 İş ve Meslek Danışmanı, 1078'i de Büro Personeli olmak üzere 2.149 personel olarak revize edilmiş ve ilan şartları duyurulmuştu. İlan şartlarına göre İş ve Meslek Danışmanları için birim bazında atanacak personel sayısının en az 3 katının mülakata çağrılacağı ve geçerli bir İş ve Meslek Danışmanı Sertifikası olup olmayacağının kontrol edileceği ilan edilmişti. Büro Personeli kadrolarına ise direkt KPSS puan üstünlüğü baz alınarak atama yapılacak denilmişti.

İlgili ilan için TIKLAYINIZ

25 Haziran 2018 saat 00.00'da başlayan tercih işlemleri 04 Temmuz 2018 saat 23.59'da sona ermişti.

Yine 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında bazı bakanlıklarda da bazı değişikler yaşandı. Bu değişikliklerden birisi de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda yaşandı ve eski bakan Julide Sarıeroğlu koltuğunu yeni bakan Zehra Zümrüt Selçuk'a devretmişti. Hal böyle olunca tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyen adaylar sürecin uzamasına bu durumun neden olduğunu düşünmeye başladılar.

Gelinen süreçte gerek İş ve Meslek Danışmanı gerekse Büro Personeli tercihlerini yapıp sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar 60 gündür zorlu bir bekleyiş sürecini tamamlamış olmalarına rağmen İş ve Meslek Danışmanlığı için mülakat listeleri, Büro Personelleri içinde yerleştirme sonuçları bir türlü açıklanamaması nedeni ile adeta bir belirsizlik ve stres ortamı yaşamaktadırlar.

İŞKUR Genel Müdürlüğü bünyesinde ki İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı'na ait 0312 2163914 numaralı telefonu adeta kilitleyen adaylar ise her seferinde aldıklarında cevaplar ile çelişkiye düşmeye başladılar.

Yine sosyal medya ve bazı forum sayfalarında ise bu atama ilanının askıya alındığına dair şehir efsaneleri de dolaşmaya başlayınca iş içinden çıkılmaz bir sürece mi gidiyor sorusu gündeme gelmeye başladı.

Bu konu ile ilgili yorum ve paylaşımlar ise memurlar.net forum sayfasında şu şekilde oldu.

Adayların memurlar.net formundaki yazışmaları için TIKLAYINIZ

Sonuç olarak daha önce İŞKUR'a başvuran 10 Bin Aday Bakan Hanımı mı Bekliyor haberimizin ardından 35 gün geçmesine rağmen sorun hala çözülmemiştir. Gerçekten sonuç listeleri hazır ve Bakan talimatı bekleniyor ise bu talimat neden bir türlü verilememektedir?

İŞKUR'un 2.149 kişilik personel alım sonuçlarını bekleyen adaylar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan bu konuya duyarlı yaklaşım sergileyerek bir an önce bu belirsizliğin kaldırılması noktasında İŞKUR Genel Müdürlüğü'ne sonuçların açıklanması için talimat vermesini bekliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber