Memur kadrosunda çalıştığı üniversitenin öğrencisi oldu

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde memur olarak görev yapan Ceyhun Meşeli, üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi'ne kayıt yaptırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2018 15:51, Son Güncelleme : 04 Eylül 2018 19:18

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi'nde memur olarak görev yapan Ceyhun Meşeli, YKS sonucuna göre tercih ettiği üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesi'ne yerleşti.


Öğrenci kayıtlarının devam ettiği Trakya Üniversitesi'nde, akademik birimlerin kayıt masası oluşturduğu Balkan Yerleşkesinde, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile rektör yardımcıları, kayıt merkezini ziyaret ederek, veli ve öğrencilerle sohbet etti.

İki yıldır Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde memur olarak çalışan ve YKS'de TÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanan 32 yaşındaki Ceyhun Meşeli'nin kaydını da Rektör Tabakoğlu aldı.

-İkinci üniversitesinde hayaline kavuştu

Meşeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada çocukluğundan beri doktor olmayı hayal ettiğini söyledi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünü bitirdiğini, hastanede memur olarak çalışmasının doktor olma hayalini tetiklediğini anlatan Meşeli," Memurluğa mübaşir olarak başladım daha sonra tıp fakültesine memur olarak geçiş yaptım. İlk yıl buraya alıştım. Geçen yıl 3 Eylül günü de kararımı verdim ve ders çalışmaya başladım. 3 Eylül'den sınavın olduğu 1 Temmuz'a kadar gece gündüz demeden ders çalıştım.

Aynı zamanda işimi yapmaya da devam ettim. Bu süreçte sosyal medyadan, akıllı telefondan ve bilgisayar oyunlarından uzak durdum. Bu çabalarım sonucunda kısmet oldu ve kendi çalıştığım üniversitede diş hekimliği bölümünü kazandım. Bundan dolayı çok mutluyum. Burada hem çalışıp hem de okuyacağım. Gençlere tavsiyem çalışmaktan korkmasınlar. Bir şeyi isteyerek çalışırlarsa başarabilirler. Boş vakitlerini sosyal medyada değil ders çalışarak değerlendirsinler."


Rektör Tabakoğlu da Meşeli'nin başarısından memnun olduğunu belirtti.

Personellerinin kişisel gelişimlerini desteklediklerinin altını çizen Tabakoğlu, "Bu başarıdan dolayı çok mutluyuz. Biz çalışanlarımızın her anlamda kişisel gelişimlerine önem veriyoruz. Onların üniversiteyi kazanmalarını, yüksek lisans ve doktora yapmalarını destekliyoruz. Arkadaşımızı başarısında dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca şunu görüyoruz burada çalışan arkadaşlarımızın, akademisyenlerimizin evlatları üniversitemizi tercih ediyor. Bu da çok önemli bir şey. Üniversitemiz gelişerek büyümeye devam ediyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber