Eğlenmek için değil keşfetmek için gidilecek yer... Brüksel

Murat Seyfi memurlar.net için yazdı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Eylül 2018 00:10, Son Güncelleme : 05 Eylül 2018 14:30
Eğlenmek için değil keşfetmek için gidilecek yer... Brüksel

Avrupa'nın Başkenti Brüksel

Brüksel AB Bakanlar kurulu ve Avrupa Parlamentosuna ev sahipliği yapmasından dolayı Avrupa Birliği için önemli bir siyasi buluşma noktası olarak görülebilir. Günümüzdeki önemi, tarihsel yapısı ve Yeni Avrupa Kültürü ile çok daha değerli hale geldiğini belirtmek zorundayım. Yeni Avrupa Kültürü nedir? diye merak ediyorsanız, katılımcılığı ve birlikte yaşamayı teşvik eden bu şehri mutlaka keşfetmelisiniz. 3 farklı dilin ve onlarca farklı kültürün sürdürülebilir bir toplum yaratma çabasına şahit olacağınız yeni bir Avrupa Kültüründen bahsediyorum...

Nasıl Gidilir ve Ne Zaman Gidilir?

Brüksel'e aktarmasız İstanbul ve Antalya üzerinden gerçekleşiyor ve uçak bileti fiyatı 150-250 euro arasında değişiyor. Uçakla yolculuk yapacak kişiler Brüksel havaalanından tren yolculuğu ile yarım saat kadar sürede şehir merkezine ulaşabiliyor. Yaklaşık ücreti 7,5 euro. Eğer hala gençseniz ve zamanınız varsa İstanbul'dan inter rail tren yolculukları ile de ulaşmanız mümkün.

Brüksel okyanus ikliminden çok fazla etkilendiği için gideceğiniz dönemi seçerken dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Yılın yarısından fazlası yağmur altında geçen bu güzel kentte hava çoğu zaman yağmurlu oluyor. Çoğu gezgin Mayıs-Eylül arasında gitmeyi tercih ediyor. Ne zaman giderseniz gidin yanınıza bir yağmurluk almayı unutmayın derim.

Nerede Kalınır?

Brüksel havaalanından metro ile Brüksel merkeze ulaştıktan sonra kendinize kalabilecek yüzlerce otel bulabilirsiniz. Fakat şunu belirtmeliyim ki fiyatlar birçok Avrupa kentine göre ortalamanın üzerinde. Örneğin 3 yıldızlı otel fiyatları 80 euro civarında, en ucuz kalabileceğiniz hostel fiyatları ise 30 euro'dan başlıyor. Tabii bütçeniz izin veriyorsa fiyatı 200 euro civarında olan Pillow Grand Hotel gibi bir yerde kalmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Brüksel'de Gezilecek Yerler

Genellikle insanlar Brüksel'i küçük ve sıkıcı bulur. Fakat benim için oldukça heyecanlı ve renkli bir şehir diyebilirim. Eğer eğlenmek yerine keşfetmeyi istiyorsanız Brüksel'de sizi birçok alternatif beklediğini söyleyebilirim. Brüksel Merkez tren istasyonu etrafında 4-5 kilometrekarelik bir alan yürüyüş için mükemmel bir rota diyebilirim.

Grand Place Meydanı

Sizi atmosferi ile büyüleyecek bu meydan aynı zamanda şehirdeki festival ve etkinliklerinde merkezi diyebiliriz. Burada tarihi Brüksel Belediye Binası ve Kent Müzesini ziyaret edebilirsiniz. Bu meydanda her iki yılda bir düzenlenen "Flower Carpet" festivalini mutlaka görmelisiniz. 77x24 metre lik bir alanda 500.000 binden fazla begonyanın oluşturduğu muhteşem bir görsellikle karşı karşıya kalacaksınız. Ayrıca bu meydanın UNESCO listesinde olduğunu da hatırlatsam iyi olur.

Manneken Pis (İşeyen Çocuk Heykeli)

Brüksel sokaklarında gezerken inanılmaz bir kalabalık gördüm. Herkes fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarışıyordu ben de merak edip bir bakıyım dedim; ve İşeyen Çocuk Heykeli'ni gördüm. Grand Place'e yürüme mesafesinde olan bu heykel 17. Yüzyılda yapılmış ve 61 cm uzunluğunda ve günümüzde şehrin sembolü olmuştur. Tam olarak önemini ve güzelliğini anlayamamış olsam da, ilk defa gidecek kişilere ziyaret etmelerini tavsiye edebilirim. Bu arada unutmadan hediyelik çikolata alırken dikkatli olun, aldığınız çikolata işeyen çocuk şeklinde olabilir...

Mimari Güzellikler

Şehir adeta açık hava müzesi gibi. Her taraftan tarih fışkırıyor. Mimari açıdan görmeniz gerekenlerin başında; Borsa Binası, Kraliyet sarayı, Cinquantenaire Parkı, Kraliyet Silah Müzesi, Askeri Tarih Müzesi ile Brüksel Şehir Müzesi de mimarisi ve güzellikleri ile sizi etkileyecektir. Birlikte yolculuk yaptığım Chrysovalandis gibi sizlerde bu mimari güzellikleri şiirler yazarak değerlendirebilirsiniz...

St. Michael ve St. Gudula Katedrali

Brüksel Merkez Tren İstasyonuna 10 dakika yürüme mesafesinde olan bu katedral Gotik Mimarinin sadeleşme döneminin en önemli örnekleri arasında gösterilebilir. Katedralin içerisinde değerli eşyaların bulunduğu bir müze mevcut. Ayrıca bu katedrali gezmeden önce burası ile ilgili ünlü yazarların ve tarihi kimliklerin katedral ile ilgili hikayelerini okumanızı tavsiye ederim.

Ne Yenir?

Brüksel'de birçok Türk kökenli fast food restaruntı bulabilirsiniz. Fast food dışında lüks ve uluslararası bir mekan olduğu için her tür mutfak bulmanız mümkün. Ama buranın yerel insanları ne yer ne içer derseniz? Tabii ki cevap Bira, kahve, midye ve çikolata.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber