İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde uygulama birlikteliği sağlanır mı?

Norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemleriyle ilgili sendikaların ve kamuoyunun da görüşleri dikkate alınarakBbakanlık Personel Genel Müdürlüğünce kapsamlı bir kılavuz hazırlanmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Eylül 2018 00:05, Son Güncelleme : 11 Eylül 2018 21:58
Norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde uygulama birlikteliği sağlanır mı?

Bilindiği üzere norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri valiliklerce, herhangi bir takvime bağlı olmaksızın yıl içerisinde veya Ekim ayında norm kadroların güncellenmesine müteakip yapılmaktadır.

2018-2019 Öğretim yılında norm kadro güncelleme işlemlerine ilişkin takvim Bakanlıkça geçtiğimiz günlerde yayınlanmış, takvime göre de norm kadro güncellemeleri Ekim ayı içerisinde yapılacak olup Kasım ayı başında güncelleme işlemleri bitirilerek yeni norm kadrolar bakanlıkça onaylanacaktır. Akabinde ise valilikler norm kadro fazlası öğretmenleri tespit ederek yer değiştirme duyurusuna çıkacaklardır.

Norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde ise yurt genelinde bir birliktelik bugüne kadar sağlanamamış olup valiliklerce yapılan yer değiştirmeler incelendiğinde farklı uygulamaların olduğu görülmektedir. Bu durum ise bir kısım illerde öğretmen mağduriyetlerine sebebiyet vermektedir.

Norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmelerinde karşılaşılan sorunların çözümünde zaman zaman Bakanlıktan görüş istenmiş olup Bakanlıktan gelen görüşlere göre ülke genelinde birliktelik sağlanmaya çalışılmıştır. Ancak, norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmelerinde çok sayıda birbirinden farklı sorunlarla karşılaşılmakta olup bu sorunların yer değiştirme işlemleri başlamadan açıklığa kavuşturulması gerekmektedir.

Norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinde uygulama birliğinin sağlanması, okul ve kurumlarda yönetim, eğitim ve öğretim hizmetlerinin gerekli ve yeterli personelce yürütülmesi, personel boyutunda atıl kapasite yaratılmaması, var olan atıl kapasitenin ihtiyaç duyulan okul ve kurumlara yönlendirilmesi ve verimliliğe dönüştürülmesi için norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri konusunda sendikaların ve kamuoyunun da görüşleri alınarak Bakanlık Personel Genel Müdürlüğünce kapsamlı bir kılavuz hazırlanmalıdır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber