Emine Erdoğan'a 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' takdim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Myanmar'da yürüttüğü insani yardımlar nedeniyle İngiltere'de düzenlenen Londra'da düzenlenen Küresel Donörler Forumu'nda İnsani Hizmet Takdir Ödülü aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2018 06:50, Son Güncelleme : 12 Eylül 2018 07:33
Emine Erdoğan'a 'İnsani Hizmet Takdir Ödülü' takdim edildi

Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi'nin (World Congress of Muslim Philanthropists) Londra'da düzenlediği Küresel Donörler Forumu kapsamında verilen "Hayırseverlik Mirası Ödülleri"nden "İnsani Hizmet Takdir Ödülü", Emine Erdoğan'a tevdi edildi.

Londra Belediyesinin ev sahipliğinde Mansion House'da düzenlenen törenle ödülünü alan Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Soykırımlar, tecavüzler, ayrımcılıklar cüretkarca işlenirken, onurlu duruşların sesi ne yazık ki yeterince güçlü çıkmıyor." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin güçlü bir vakıf geleneği bulunan hayırsever bir toplum olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin sadece mültecilere yardım etmekle kalmadığını, Afrika ülkelerinden Gazze'ye kadar pek çok coğrafyaya yardım eli uzattığını kaydetti.

"BU ANLAMLI ÖDÜLÜN GERÇEK SAHİBİ ÜLKEMDİR, DEVLETİMDİR, MİLLETİMDİR"

Türkiye'nin milli gelire oranla dünyada en çok insani yardım yapan ülke olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bu akşam burada şahsıma tevdi edilen insanlığa hizmetin takdir edilmesi ödülünü, insanlığın vicdanı olan işte bu aziz millet adına alıyorum. Bana hayatım boyunca onur verecek olan bu anlamlı ödülün gerçek sahibi, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın, nerede bir çığlık varsa yüzünü oraya çeviren ülkemdir, devletimdir, milletimdir." şeklinde konuştu.

"Farklı olanı, ötekileştiren değil, zenginlik kabul eden büyük bir medeniyetin mensuplarıyız." diyen Erdoğan, "Sevinçlerimiz kadar acılarımız da ortak. Birimizin canı yandığında, diğerimiz de bunu hissediyor. Bir vücudun azaları gibiyiz. Dünyanın bir köşesinde acı varsa, bu yüreğimize dokunuyor, içimizi sızlatıyor." ifadelerini kullandı.

"HAYIRSEVERLİK TANKLARDAN DAHA ETKİLİ"

Erdoğan, salonda bulunan hayırseverlere seslenerek, "Sizler, kapitalizmin insan ruhunu duyarsızlaştırdığı bir dünyada, merhametin, vicdanın sesi olmaya çalışıyorsunuz. İnsanlığın yüklerini omuzlama derdinde olan asil ruhlarınız, biliyorum ki hayırseverlik duygularıyla mayalandı. Dünyanın son yıllarda bu çabaya gerçekten çok ihtiyacı var." diye konuştu.

"Dünya Müslüman Hayırseverler Kongresi olarak sizler, iki yılda bir toplanarak Afrika'nın kadınlarına, Ortadoğu'nun çocuklarına ve tüm mazlumlara umut oluyorsunuz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Herkesin sessizliğe gömüldüğü bir dünyada, suskun yürekleri, paslı vicdanları sarsıyorsunuz. Bu çabanın tanklardan ve füzelerden daha etkili olduğunu düşünüyorum. Hayırseverlik sadece merhamet etmek, maddi yardımda bulunmak demek değildir. Hak ve adalet düzeninin tesisi için çalışmak, merhamet politikaları üretmek için çabalamaktır. Toplumsal adalete, fırsat eşitliğine alan açmaktır. Çocukların yaşam hakkını korumaktır. Onlara eğitim imkanları hazırlamaktır. Hayırseverlik, insanlığın meseleleri ile ilgilenmek kadar çevre sorunlarını ve hayvan haklarını da gözetmektir. Hulasa, eşref-i mahlukata yakışanı yapmak, yani insan kalabilmektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber