İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan'ın talimatıyla AVM'lere kira düzenlemesi geliyor

AVM'de dövizle kiraya düzenleme geliyor. Başkan Erdoğan, dövizle kiralamada düzenleme yapılması için AK Parti'ye talimat verdi. AK Parti'nin bu yönde bir teklif hazırlayacağı öğrenildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 12 Eylül 2018 16:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Erdoğan'ın talimatıyla AVM'lere kira düzenlemesi geliyor

A Haber, AK Parti MYK toplantısının perde arkasına ulaştı. Gelen bilgilere Başkan Erdoğan, AVM'lerde dövizle kiralamaya düzenleme yapılması için AK Parti'ye talimat verdi. AK Parti'nin, Erdoğan'ın talimatıyla bu yönde teklif hazırlayacağı öğrenildi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı da daha önce Bakan Berat Albayrak'ın da gündeme getirdiği dövizle kira konusu ele alındı. Buna göre Başkan Erdoğan partisine verdiği talimatta AVM'lerde, gayrimenkullerde dövizle kira döneminin kapanması için teklif hazırlanmasını istedi. Hazırlanacak teklif 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlamasının ardından gündeme gelecek ilk düzenlemelerden biri olacak.


BAKAN ALBAYRAK "MECLİS'E GETİRECEĞİZ" DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, daha önce yaptığı açıklamada, "Bu konuda şu anda çok yoğun bir çalışma başladı. AVM'lerdeki dükkanlarda, gayrimenkullerde döviz ile kiralama ve satışın önüne geçmek için gerekli adımları en kısa sürede atacağız. İşte burada hassas bir nokta var.

Bir kısım kredi döviz riski bununla ilişkili olan portföyü ayıracak şekilde çalışıyoruz. Bunu en kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Bu konuyla ilgili toplumda da zaten ciddi bir talep var.

Detayları, hukuki süreçleri çalışılıyor şu an." demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber