MEB, materyal sitesini yayına aldı

Haber Giriş : 13 Eylül 2018 00:54, Son Güncelleme : 13 Eylül 2018 01:10
MEB, materyal sitesini yayına aldı

Dünyada ve ülkemizde yaşanan sosyo kültürel, bilimsel ve teknolojik gelişmeler sonucunda bireylerin ihtiyaçları da değişmiştir. Bu ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak öğretim programlarının güncelleme ve yenileme çalışmaları başlatılmıştır. Bu çerçevede kendini ve dünyayı tanıyan, sorgulama yeteneğine sahip milli ve manevi değerlerini benimseyen ve sahip çıkan bireyler yetiştirmek amacıyla öğretim programları güncellenmiştir.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanlığınca güncellenen öğretim programlarına yönelik ihtiyaç duyulan içerikleri bilgi ve teknoloji yönüyle nitelikli olarak hazırlamak, ders içeriklerini elektronik ortamda öğretmen ve öğrencilerin kolaylıkla ulaşabileceği bir yapıya kavuşturmak, ders kitaplarını etkileşimli tahta ile uyumlu hale getirmek, öğretim programlarının kazanımlarını destekleyici sorular hazırlamak ve paylaşmak amacıyla bu site hazırlanmıştır.

Bu sitede, güncellenen öğretim programlarına yönelik Genel Müdürlüğümüzce hazırlanmış ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçmiş 2018-2019 eğitim öğretim yılında okutulacak ders kitapları, öğretim programlarının kazanımlarını destekleyici sorular, proje tabanlı öğrenme çıktıları yayınlanmaktadır.

Etkileşimli Kitaplar,

Öğretmenlerimizin Ve Öğrencilerimizin Kullanımına Açık Etkileşimli Tahta Ve Bilgisayar Uyumlu Mobil Kullanım Dostu Tasarım,

Tüm Sınıfların Derslerini Kapsayan Kazanım Bazlı Çoktan Seçmeli, Açık Uçlu Ve Bağlamlı Soru Türleri Ve Soru Havuzu,

Proje Tabanlı Öğrenme Modülünde Alanında Uzman Öğretmenlerin Hazırladığı Onlarca Proje,

Öğretmenlerimiz Ve Öğrencilerimizin Kullanımına MEB Bünyesindeki http://ogmmateryal.meb.gov.tr/ adresinde Açılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber