Saadet Partisi: İstanbul'da birçok belediye borç batağında

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, "Senelerdir hizmet yerine reklam ve şatafat üretenler, israf ve lüks içinde yüzenler bugün belediyeleri borç dahi alamayacak bir duruma sürüklemiş durumdalar" diyerek, belediye başkanlarına reklam çalışmalarını durdurma çağrısı yaptı

Haber Giriş : 14 Eylül 2018 15:03, Son Güncelleme : 14 Eylül 2018 15:06
Saadet Partisi: İstanbul'da birçok belediye borç batağında

İstanbul'da belediyelerin borç batağında olduğunu ifade eden Sevim, "İstanbul'da birçok belediye maalesef borç batağında.

Bazıları en küçük bir ödemeyi dahi yapamayacak duruma geldi. Senelerdir hizmet yerine reklam ve şatafat üretenler, israf ve lüks içinde yüzenler bugün belediyeleri borç dahi alamayacak bir duruma sürüklemiş durumdalar.

Halkımızda bunun farkında. İstanbul'daki tablo, Milli Görüş'ün yerel seçimlerde büyük bir başarıya imza attığı tabloya çok benziyor" diye konuştu.


Belediye başkanlarına çağrıda bulunan Sevim, "İstanbul'daki belediye başkanlarına buradan açık çağrı yapıyorum. İstisnasız tüm belediye başkanları bir samimiyet göstergesi olarak, reklam çalışmalarını durdursunlar.

Billbordları boş bıraksınlar, gereksiz pankart asmasınlar. Ülkemizin içinde bulunduğu kriz ortamında, kamu kaynaklarını kendi reklamlarına kullanmasınlar" dedi.

Dolara karşı TL'ye dönme çağrılarını değerlendiren Sevim, "Bunu elbette ki destekliyoruz.

Milli paramızın kullanılmasını önemsiyoruz. Ancak köprü ücretlerinin dolar ile belirlenmesi uygulamasından da vazgeçilmesini bekliyoruz.

Örneğin Avrasya Tüneli'nin ücreti 4 dolar+KDV şeklinde belirlenmiş durumda. Derhal bu hatadan dönülmeli" ifadesini kullandı.

Sputnik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber