Marmara'da Tatil Erdek'te yapılır

Furkan Kumkaya memurlar.net için yazdı...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Eylül 2018 00:20, Son Güncelleme : 14 Eylül 2018 16:39
Marmara'da Tatil Erdek'te yapılır

Balıkesir'in en özel noktalarından biri de Erdek. her yıl binlerce tatilci, tatil için burayı tercih ediyor. Erdek Balıkesir'in Marmara kıyısında yer alıyor. Kapıdağ yarımadasının merkezi burası fakat yarımada çevresi birbirinden güzel köyler ile dolu. Her köy bir çok koyu da içinde barındırıyor. Erdek'te sezon Haziran'da başlayıp Eylül ortasında bitiyor. Birbirinden güzel kumsallar ve hesaplı bir tatil sizleri bekliyor.

ERDEK'TE GÖRÜLECEK YERLER

Erdek Merkezi

Şehir tam bir emekli kasabası. Yazın nüfus 100 bin kişinin üstüne çıkarken, kışın bu sayı 25 binde kalıyormuş. Arnavut kaldırımı sokakları, asmalı kahvehaneleri ve sıcak bir insanı ile mutlu bir kent. Halk biraz belediyeden şikayetçi, hizmetler çok ağır işliyormuş. Şehir içindeki ve çevresindeki yollar ise dar. Merkezde her türlü imkanı bulabiliyorsunuz.

Ocaklar

Erdek şehir merkezinden sonra en çok tercih edilen yer de Ocaklar. Merkeze yalnızca 6-7 dk mesafede bulunuyor.

Ormanlı Köyü

Yarımada'nın en sakin sahillerinden biri de burası. Adı gibi orman ve sahil bir arada. Ormanlı çevresinde geziye çıkarsanız şelaleyi de göreceksiniz. Ayrıca Ormanlı'da tarihi bir manastırda mevcut.

Kyzikos Antik Kenti

İyon uygarlığı bu topraklarda da yaşamış. Ayrıca bu bölge Bizanslılar tarafından da sıkça kullanılmış. Günümüze kalan antik yapılardan biri de Kyzikos. Bu şehrin en ünlü yapısı ise günümüze kalan büyük sütun başı. Boyu 2.5 metre çapı ise 1.9 metre olan sütun başı ince işçiliği ile kendine hayran bırakıyor. Müzekart ile giriş yapabilirsiniz.

ERDEK'TE KONAKLAMA

Erdek'de sezon Haziran'da başlıyor. En kalabalık ayları ise Temmuz ve Ağustos. Bayram tatili gibi özel günlerdeki fiyatları bir kenarı bırakırsak gecelik ücretler 100-350 lira arasında değişiyor. Daha lüks seçenekler de mevcut. En yaygın seçenek ise apart otellerde kalmak. Denize sıfır butik oteller de mevcut. Bu butik otellerin plajları ise herkese açık olduğu için daha kalabalık bir sahille karşılaşırsanız şaşırmayın.

ERDEKTE ŞEHİR İÇİ ULAŞIM VE İMKANLAR

Erdek ve çevresine dolmuş ve toplu taşıma ile ulaşabiliyorsunuz. Bir çok farklı noktaya giden dolmuşlar şehrin merkezinden kalkıyor. Erdek'te turizme dair her türlü aktivite de mevcut. Çeşitli su sporları ve tekne turu da yapılmakta. Tekne turu için ise pek fazla alternatif yok. Günübirlik adalar ve koy turları 85 lira civarında. Yine Erdek merkezinden aktivite araştırması yapabilirsiniz. Erdek'te kamplar bölgesinde beach clublar mevcut. Fiyatlar bir tatil yöresindeki beklenen fiyatlar kadar. Fahiş bir durum yok.

Erdek'e en yakın büyük yerleşim başka bir ilçe olan Bandırma. Bandırma'da Avm de mevcut.

ERDEK'E NASIL GİDİLİR?

Erdek'e gidiş için bir çok seçeneğiniz mevcut.

Deniz Yolu;

İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale'den vapur ile ulaşmak mümkün. Sefer saatleri mevsimsel olarak değişiyor. Yaz zamanı seferler daha sık olmasına karşın Tekirdağ ve Çanakkale'den günde sadece 6 kez sefer var. İstanbul'dan ise Yenikapı-Bandırma seferleri mevcut. Vapur fiyatları ise 40-80 lira arası değişiyor ve sefer 2.5 saat sürüyor.

Kara Yolu;

Erdek'e her yönden kolayca karayolu ile ulaşabilirsiniz.

Erdek'e ,

Çanakkale 170 km,

İzmir 300 km,

İstanbul 270, Osmangazi Köprüsünden 220 km

Ankara 520 km mesafede bulunmakta.

Hava Yolu;

Bandırma'da havalimanı mevcut. Havalimanı Erdek arası 26 km olup birçok şehirden direkt uçuşlar da bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber