Sözleşmeli öğretmenlerin sağlık özrü ne oldu?

Sözleşmeli öğretmenlerin sağlık özrü Ekim ayı sonunu bulabilir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Eylül 2018 12:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Sözleşmeli öğretmenlerin sağlık özrü ne oldu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk göreve başladığı günlerde sözleşmeli öğretmenlere kendisi, eşi, çocuğu, annesi, babasının tedavisi öğretmenin görev yerinde mümkün olmaması durumuna bağlı yer değiştirme sözü vermişti.

MEB Personel Genel Müdürlüğü de bu açıklama üzerine duyuru yapmış ve başvurular 24-31 Ağustos 2018 tarihlerinde alınmıştı.

Üzerinden geçen zaman içerisinde kadrolu öğretmenlerin Ağustos, Eylül ve son olarak dün Eylül Ek özür grubu atamaları gerçekleştirildi.

Bu aşamada başkaca atama grubu olmadığı görülmektedir.

MEB Sözleşmeli öğretmen özür atamalarını gerçekleştirecektir fakat süreç çok bürokratik ve kadrolu öğretmenler gibi hızlı olmayacak gibi.

Kaldı ki bazı illerde boş kadro da kalmadı.

Ayrıca onların süreci daha çetrefilli. Kadrolu öğretmenler için boş norma bakılır atama yapılır.

Sözleşmeli atamaları nokta atışı o kadroya binaen yapılır. Yani sözleşmeli öğretmenler çakılı kadrodurlar bulundukları yerde. Her okulda sözleşmeli kadrosu yoktur.

Bu nedenle MEB başvuruları değerlendirecek. İstenen yerlerde boş kadro bulunacak. Kadro aktarım teklifi yapılacak. Yani a ili x okulundaki sözleşmeli kadrosu b ili y okuluna aktarılacak. Kadro aktarma Devlet Planlama ile Maliye Bakanlığının görevi. MEB'in kendi başına yapacağı bir iş değil.

Bu nedenle sözleşmelilerin süreci uzayacak gibi.

Bir de duyuruda olduğu gibi boş kadro bulunması halinde gerçekleştirilebilecek.

Yani kadrolu öğretmenlikte öğretmeni a okulundan b okuluna aktaran MEB Sözleşmeli de önce kadroyu a okulundan b okuluna çakmak zorunda bu iş de maliyenin işi. Sonra öğretmen aktarımı olacak. O da MEB in görevi.

Bürokratik işlemler yüzünden bu süreç Ekim ayı sonunu dahi bulabilir.

Her makam görevini çok hızlı yaparsa tabii ki kısa sürede de sonuçlandırılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber