İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'nün 'Trabzon il imamı' hakkındaki iddianame tamamlandı

Üzerine atılı suçlamaları kabul eden şüpheli, etkin pişmanlıktan yararlanmak istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2018 17:03, Son Güncelleme : 18 Eylül 2018 16:42
FETÖ'nün 'Trabzon il imamı' hakkındaki iddianame tamamlandı

Trabzon'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan FETÖ'nün "Trabzon il imamı" hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, örgüt elebaşı Fetullah Gülen'den bölge imamlarına, bölge imamları vasıtasıyla da il ve ilçe imamlarına gelen tüm emir ve talimatların ByLock üzerinden üyelere ulaştırıldığı ve örgüt içerisinde gizliliğin en üst seviyede olduğu belirtildi.

İddianamede, FETÖ/PDY'nin "Trabzon il imamı" olduğu tespit edilen M.K hakkında 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde soruşturma başlatıldığı ve aranmaktayken Ordu'da saklandığı örgüt evinde yakalandığı hatırlatıldı.

Söz konusu kişinin örgüte müzahir kurumlardan SGK kayıtlarının tespit edildiği ve Bank Asya'daki hesabına örgütün çağrısı üzerine 10 bin lira para yatırdığının anlaşıldığı aktarıldı.

- Başkası üzerine kayıtlı hatları kullanmış

İddianamede, ByLock veri tabanı sorgulamasında ise bu kişinin başkası üzerine kayıtlı hat üzerinden Bylock'a giriş yaptığının belirlendiği ifade edildi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı ve diğer illerde yürütülen soruşturmalarda alınan ifadelerden, şüphelinin FETÖ/PDY'nin "Trabzon il imamı" olduğunun, daha önce başka illerde yine örgütün önemli benzer görevlerinde il ve ilçe imamlığı ile Adana, Konya büyük bölge imamlıkları bulunduğunun, örgütsel göreviyle ilgili "sohbet abiliği" yaptığının ve talimatlar verdiğinin anlaşıldığı kaydedildi.

İddianamede, şüphelinin yakalandıktan sonraki ifadelerinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği, Tavşanlı ilçesinde "ilçe abiliği", "Gümüşhane il imamlığı", "Trabzon il imamlığı" görevlerini yaptığını, ByLock kullandığını ve 2015 yılında yapıdan ayrıldığını söylediği yer aldı.

M.K. ve eşi, geçen haziran ayında düzenlenen operasyonda Ordu'da saklandıkları "gaybubet" evinde yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber