Devletin bürokratik işleri için bir sadrazam olmalı!

Kamu yönetiminde yaşadığımız sorunları aşmak için, Selçuklu Devleti veya Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde olduğu gibi, Devlet işlerini padişah adına yürütecek bir nizamülmülk, sadrazam veya veziriazama ihtiyaç bulunmakta...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Eylül 2018 15:45, Son Güncelleme : 19 Eylül 2018 00:36
Devletin bürokratik işleri için bir sadrazam olmalı!

Bakanlar, göreve başlayalı 2,5 ay oldu.

100 günlük eylem planı ise 3 Ağustos'ta açıklanmıştı.

Ancak Suriye sorunu, döviz operasyonu, ABD ile yaşanan kriz, FETÖ'yle mücadele gibi sorunlar, Devlet başkanının ülke içi sorunlara eğilmesini engellemektedir.

Üstelik bu büyük sorunlar bugün çıkmış sorunlar olmayıp, Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana bu tür sorunlarla yüz yüzedir.

Bu bağlamda, tıpkı Selçuklu Devletinde veya Osmanlı İmparatorluğunda olduğu gibi, Devlet başkanı adına kamudaki süreçleri, işleyişi, bürokrasiyi yönetecek bir sadrazama ihtiyaç bulunmaktadır.

Hali hazırdaki durumda, kaptan kürek çekmekte ve işleyiş bazen aksamaktadır.

Oysaki kaptan kürek çekmemeli, dümeni sevk ve idare etmeli!

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, Devletin daha hızlı çalışmasına yönelik bir dönüşüm yapıldı. Ancak bunun etkileri hala hissedilmediği gibi, işler bazı noktalarda da tıkanıyor.

Bu bağlamda kadim bir Devlet geleneğine sahip olan ülkemizde, sembolik düzeydeki bir İdari İşler Başkanlığı yerine, Turgut Özal dönemindeki gibi güçlü bir Başbakanlık Müsteşarı, Selçuklu Devletindeki gibi bir Nizamülmülk veya Osmanlı İmparatorluğundaki gibi tam yetkili bir sadrazamın bulunması halinde, işler çok daha hızlı yürüyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber