İçişleri Bakanlığından kamu kurumlarına pasaport uyarısı

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, tüm kamu kurumlarına gönderdiği yazıda, açığa alınan ancak daha sonra göreve iade edilen personelin durumunun İl Nüfus ve Vatandaşlık müdürlüğüne bildirilmesini istedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Eylül 2018 12:43, Son Güncelleme : 22 Eylül 2018 15:05
İçişleri Bakanlığından kamu kurumlarına pasaport uyarısı

Memurlar.net'te daha önce yer alan bir haberde, kamu kurumlarının, ihraç sonrasında göreve iade edilen personelin yeni durumunu, Devlet Personel Başkanlığına bildirmediği için, personelin hala ihraç olarak gözüktüğü, bu nedenle de personelin yakın akrabalarının güvenlik soruşturmalarında sorunlar oluştuğuna yer verilmişti.

Benzer bir sorun bu kez Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce pasaport özelinde tüm kamu kurumlarına bildirilmiştir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden tüm kamu kurumlarına gönderilen yazıda, hakkında adli yönden soruşturma veya kovuşturma olanlar ile idari yönden açığa alınanların eğer görevlerine iade edilmişlerse bu yeni durumlarının, ilin il Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne bildirilmesini istedi.

İŞTE RESMİ YAZI

Bazı kamu kurumları, iade olan personelin bilgilerini DPB sistemine giriediği için, yakınlarının güvenlik soruşturmaları olumsuz çıkıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber