OHAL Komisyonu, ev kredisini kapamayı, terör örgütüne destek olarak gördü

OHAL Komisyonu, 2013 yılında Bank Asya'dan aldığı krediyi 2014 yılı Mart ayında kapatan ve Savcılığın bu hesap hareketi için, FETÖ başının talimatı doğrultusunda yapılan bir işlem olmadığına yönelik kararına rağmen, hesap hareketi dolaysıyla göreve iade başvurusu reddedildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Eylül 2018 14:05, Son Güncelleme : 25 Eylül 2018 23:41
OHAL Komisyonu, ev kredisini kapamayı, terör örgütüne destek olarak gördü

Bir öğretmen, 2013 yılında, Ankara'da, katılım bankası hassasiyeti olduğu için o dönem en uygun oranı veren Bank Asya'dan 59 bin TL'lik ev kredisi almıştır.

Ancak, Kastamonu üniversitesine geçeceği ve eşi doğum yapacağı için, evi satarak ev kredisini 2014 yılı art ayında kapatmak istemiştir. Evi satabilmesi için önce ipoteği kaldırması, bunun için de arkadaşlarından borç para alması gerekmiş, nihayetinde bulduğu borçla krediyi kapatmış ve evi satmıştır. Ancak, 2014 yılında yapılan bu hesap hareketleri detayları bilinmediği için, terör örgütü lideri Gülen'in çağrısı üzerine yapılan bir işlem olarak görülmüş ve personel ihraç edilmiştir.

Geçiş yapılan Üniversitenin personeli Savcılığa bildirmesi sonrasında soruşturma yapılmış ve Savcılık, söz konusu hesap hareketlerinin terör örgütü liderinin çağrısı üzerine bankaya yatırılan bir para harekatı olmadığına karar vermiş ve takipsizlik kararı vermiştir. Bu kararda, başvuru tarafından Mayıs 2018 tarihinde OHAL Komisyonuna ulaştırılmıştır.

Ancak OHAL Komisyonu, 2018 yılı Temmuz ayında yaptığı incelemede, ortada sanki hiç Savcılık kararı yokmuş gibi - üstelik başvurucunun lehine bir çok sosyal medya paylaşımı ve başvurucunun bir öğrenciyi FETÖ yurtlarından kurtardaığına dair şahitler olmasına rağmen- bu hesap hareketlerini, terör örgütü liderinin çağrısı üzerine bankaya yatırılan para olarak görmüş ve başvuruyu reddetmiştir.

İŞTE OHAL KOMİSYONUNUN FAHİŞ HATASI

İŞTE SAVCILIĞIN TAKİPSİZLİK KARARI

İŞTE BAŞVURUCUNUN 17-25 ÖNCESİ VE SONRASI BAZI PAYLAŞIMLARI

TANIK BEYANLARINA BİR ÖRNEK

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

OHAL Komisyon kararları resmi olarak herhangi bir yerde yayımlanmamaktadır. Memurlar.net olarak bizler, ziyaretçilerimizin 0532 540 0 590 nolu Whatsapp hattı üzerinden gönderdiği kararları yayınlamaktayız. Yayımlamış olduğumuz bu kararlar, komisyondan karar bekleyenleri umutlandırmaktadır. Sizler de hakkınızdaki kararları bize göndererek, karar bekleyenlere umut olabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber