YÖK açıklama yaptı. 2017 öncesi ALES kaç yıl geçerli?

Yükseköğretim Kurulu, ALES'in iptal edilen geçmiş dönük 5 yıl geçerli sayılmasına ilişkin karara yapılan itirazın kabul edildiğini ve 27 Eylül 2017 tarihinden önce yapılan sınavların da aynı şekilde 5 yıl geçerli olduğuna dair üniversitelere bilgilendirmede bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Eylül 2018 15:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
YÖK açıklama yaptı. 2017 öncesi ALES kaç yıl geçerli?

Hatırlayacağınız üzere, Danıştay Sekizinci Dairesi tarafından "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in Geçici 6 ncı maddesinin yürütmesi durdurulmuştu.

Mahkeme kararından dolayı 27 Eylül 2017 tarihinden önce girilen ALES sonuçlarının geçmişe dönük 5 (beş) yıl geçerli sayılmaması birçok adayı mağdur etmişti.

Bunun üzerine, Yükseköğretim Kurulu konuya birçok riskleri de barındırsa bile sorumluluk alarak geçmişe dönük ALES sonuçlarının geçerlilik süresinin 30 Eylül 2018 tarihinde yapılacak ALES sonuçlarının açıklandığı güne kadar geçerli sayılmasına karar vermiştir.

Bu aşamada, Yükseköğretim Kurulu tarafından yürütme durdurmaya dair yapılan itirazda Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 2018/329 sayılı kararı ile Danıştay Sekizinci Dairesinin yürütme durdurma kararı kaldırılmıştır.

Bu karar sonucunda, 27 Eylül 2017 tarihinden önce yapılan ALES sonuçları sınavın açıklandığı tarihten itibaren 5 (yıl) geçerli olarak kabul edilecektir.

İŞTE YÖK YAZISI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber