İade olan personelin geri dönük mali haklarını kim öder?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, OHAL Komisyonu tarafından iade edilen akademisyenlerin geriye dönük haklarını hangi kurumdan almaları gerektiğine dair önemli görüş verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Ekim 2018 14:05, Son Güncelleme : 01 Ekim 2018 12:37
İade olan personelin geri dönük mali haklarını kim öder?

Bildiğiniz üzere, yükseköğretim kurumlarında görevli iken olağanüstü hal kararnameleri ile kamu görevinden ihraç edilen öğretim elemanları Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu tarafından görevlerine iade kararı verilen ihraç oldukları üniversitelere atanamamaları yönünde yasal düzenleme geçtiğimiz aylarda yapılmıştı.

Ayrıca, 7075 sayılı Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu Kurulması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunun 10 uncu maddesinin 1 inci fıkrasında yapılan düzenleme ile kamu görevinden çıkarılma tarihlerini takip eden aybaşından göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenmesine imkan sağlandı.

Ancak, üniversiteler bakımından bu mali hakların ihraç edilen kurum tarafından mı yoksa iadesi uygun bulunan üniversite tarafından mı ödeneceği hususunda tereddüt yaşanmaktaydı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı vermiş olduğu görüşte, ihraç ile göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye karşılık gelen ücretin kamu görevinden çıkarıldıkları eski kurumları tarafından ödenmesi gerektiğini ifade etti.

İŞTE HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI YAZISI

>

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber