Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AB ne kadar güçlü olursa biz o kadar güçlü oluruz. Onların bize bizimde onlara katacağımız çok şey var. Böyle giderse bize düşende herhalde 81 milyona gitmek, 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2018 20:41, Son Güncelleme : 04 Ekim 2018 20:44
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan referandum sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "AB ne kadar güçlü olursa biz o kadar güçlü oluruz. Onların bize bizimde onlara katacağımız çok şey var. Böyle giderse bize düşende herhalde 81 milyona gitmek, 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ile birlikte, özel bir otelde düzenlenen TRT World Forumu kapanış törenine katıldı.

TRT World Forum programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye küresel güçleri yanına toplamak suretiyle bir adım atmak gayretinde. Özellikle küresel güçleri kabullenmiş, bunun mücadelesi içerisinde olan dünya ülkeleri bu yaklaşıma olumlu bakıyor. Hangileriyle ikili görüşmeler yapsak, bu tür paneller ve sempozyumda konuşsak onlar haklı olduğumuzu teyit ediyor. Adım atmak için çalışacağız. Bu yollarda biraz mücadele gerekiyor. Onun için bütün bu adımları atarken, özellikle bu 5 üye içerisinde durumu nereye taşırız bunlar çok önemli. Yoksa geçici üyeleri Birleşmiş Milletlerde kıymeti harbiyesi yok. Daimi üyelerin işaretine göre elini kaldırır ve indirir. Geçici üye olsan ne yazar, olmasan ne yazar. BM geçici üyesi diye bir sıfat kazanırsın o kadar" dedi.

"Onlar bizden 7 şehit alacaklar biz onlardan 700 tane öldüreceğiz"

Somali'deki terör faaliyetleriyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eşimle beraber ilk defa oraya gittik. Oraya Somali'ye hiçbir dünya ülkesi gelmemiştir. Uluslararası kuruluşlar gelmemiştir. Biz oraya Kızılay AFAD gibi gittik. Bizim burada büyükelçiliğimiz yok. Burada büyükelçilik kurmamız lazım. Bize 85 dönüm arazi Somali yönetimi söz verdi. Şu anda bizim dünyada en büyük büyükelçiliğimiz Somali'dedir. Dünyanın en güçlü ülkelerinin orada büyükelçilik binası yok. Havalimanında konteynırlar içerisinde binaları var. Amerika'nın ve İngiltere'nin öyle. Orada büyükelçilik binası yapmadılar. Ama biz yaptık. Biz orada Somali ordusuna eğitim falan veriyoruz. Yoksa Somali yönetimini teröre kurban edeceksiniz. Haşdi Şabiler var. Onlara mı bırakalım. Bir taraftan DEAŞ falan diyoruz, oranın DEAŞ'ı da Haşdi Şabiler. Bunlara biz destek verdik. Kızılay AFAD daima orada, hastaneler, okullar yaptık. Biz devamlı ordayız. Elimizi uzatacağız. Bu örgütler oraların meclislerine dahi dolaylı yollarla sızmışlar. Bunların aşılabilmesi için yönetimleri güçlendirmeliyiz. Bu yönetimlerin güçlenmesi için dünyanın diplomatik temsilciliklerini açmaları lazım. Afganistan'da hala bombalamalar duruyor mu? Durmuyor. Terör örgütleri hala icraatlarına devam ediyor. Orada yönetimler güçlendirilmeli ki onlarda terörle mücadele etsinler. Bizim bugün 7 şehidimiz var. Ama duracak mıyız durmayacağız. Onlar bizden 7 şehit alacak biz onlardan 700 tane öldüreceğiz. Biz terörün bedelini onlara ödeteceğiz. O insanlar bizim tecrübemizi görerek ona göre mücadeleye devam etmeleri lazım" şeklinde konuştu.

"AB ile ilgili bize düşende herhalde 81 milyona gitmek, 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak"

Avrupa Birliğiyle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bende o işaretleri görüyorum. Bir an önce yapılsa da bizde istikametimizi çizsek diye düşünüyorum. Çünkü sene 1963 sene 2018 hala bizi oyalıyorlar. Böyle bir zulüm olmaz. Hiçbir alanda bizimle mukayese edilemeyecek ülkelere AB üye yapıldı. Kopenhag kriterleri dediler biz hepsini yerine getirdik. Bunlarla yakından uzaktan alakası olmayanalar şu anda üye. Türkiye ile ilgili olarak sudan sebeplerle karşımıza geliyorlar. Bakın içinizde en kıdemli benim. Benim sürecim içerisinde birçoğu burada yoktu. Zirve toplantılarına katılırdım AB'de. O zaman Fransa başkanı ve Almanya Şansölyesi oturur konuşurduk. Sarkozy Fransa'nın başına geldi. Şansölye Merkel Almanya başına geldi. Onlar geldikten sonra liderler zirvesi yapılmadı. Bizde o an itibariyle bir fasılda aç kapa yapıldı, ondan sonra hiç girilmedi. Yeni yeni kararlar aldılar. Bu fasılların açma kapaması yapılmayacak. Sadece açma yapılacak. Liderler katılmayacak o zaman biz neyi konuşuyoruz, müzakere edeceğiz. O günden bu güne Türkiye ile ilgili olarak AB önünün açık olduğuna dair bir emare yok. Bize devamlı nasihat çekiyorlar. Size biz farklı bir uygulama yapalım. Bu uygulama ile Türkiye'yi alalım. Son seyahatimde özellikle AB üyesi başkanı onu söyledi. Ben sizi yoruyorum, siz bizi yoruyorsunuz. Alacaksanız alın, almayacaksanız söyleyin siz yolunuza gidelim, biz yolumuza gidelim. Sayın Merkel'e söyledim, almayacaksın açık açık olarak söyleyin dedim. Almayacağız da diyemiyorlar. AB ne kadar güçlü olursa biz o kadar güçlü oluruz. Onların bize bizimde onlara katacağımız çok şey var. Böyle giderse bize düşende herhalde 81 milyona gitmek, 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak. Nüfusunun çok olması sebebiyle almıyoruz. Yalan konuşuyorlar. Bu kadar nüfusu çok olanlar var doğruyu söyleyin. Onu söyleyemiyorlar. Biz biliyoruz. Doğruyu bir Fransız Dışişleri Bakanı bana söyledi. Vakti zamanı geldiği zaman söylerim. Ne zaman onu referandumu yapalım ondan sonra söylerim. Arkadaşlarımla masaya yatıralım. Parti genel başkanı olarak arkadaşlarımla konuşalım tamam dediğimiz zaman adımlarımızı atarız. Geçmişte olduğu gibi değil, Avrupa ülkeleri var ki, bir sene içerisinde 2 tane referandum sıkıştırılıyor. Yeni sistem onları getirmiş oldu" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber