DPB'den avukat alımları hakkında açıklama

Devlet Personel Başkanlığı, Danıştay'ın iptal kararı sonrasında avukat ve hukuk müşaviri kadrolarına merkezi yerleştirmeyle talepte bulunulması hakkında kurumlara resmi yazı gönderdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ekim 2018 11:03, Son Güncelleme : 10 Ekim 2018 16:26
DPB'den avukat alımları hakkında açıklama

Hatırlayacağınız üzere, 07 Ağustos 2018 tarihli haberimizde; İstanbul Baro Başkanlığının açtığı dava neticesinde, Danıştay 12. Dairesinin hazine avukatı ve hukuk müşaviri kadroları ile avukat kadro ve pozisyonlarına, sözlü sınav ile alım yapılmasına imkan tanıyan düzenlemeyi iptal ettiğini sizlerle paylaşmıştık.

Bunun üzerine, Devlet Personel Başkanlığı tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderdiği yazıda, Danıştay kararı doğrultusunda hukuk müşaviri kadroları ile avukat kadro ve pozisyonlarına kurumsal alım yoluyla personel alım imkanının kalmadığına dikkat çekerek, Genel Yönetmelik çerçevesinde çıkartılan kurumsal yönetmeliklerin uygulanamayacağını, bundan böyle hukuk müşaviri ve avukat kadrolarına merkezi yerleştirme yolu ile alım yapılacağından taleplerin doğrudan Devlet Personel Başkanlığına yapılmasını istedi.

Yavuz Selim KAPLAN

İŞTE DPB YAZISI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber