OHAL Komisyonu, istinaf kararlarını görmüyor mu?

OHAL Komisyonu, Bylock kullandığı gerekçesiyle, 17 ay tutuklu kalan, daha sonra hattı kullananın ortaya çıkması sonrasında, istinaf aşamasında tahliye edilen memurla ilgili olarak, yerel mahkeme kararını esas alarak, Bylock kullanıcısı olduğu gerekçesiyle, göreve iade başvurusunu reddetti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ekim 2018 16:10, Son Güncelleme : 11 Ekim 2018 16:29
OHAL Komisyonu, istinaf kararlarını görmüyor mu?

Anadolu Üniversitesinde çalışırken, Bylock kullandığı gerekçesiyle, bir kamu personeli 675 sayılı KHK ile ihraç edilir.

Savcılık ve mahkeme kararı sonrasında 17 ay tutuklu kalır.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi, Bylock kullandığı gerekçesiyle 9 yıl hapis cezası verir.

Ancak bu hapis cezasının istinaf aşamasında gerçek Bylock kullanıcısı ortaya çıkar. Emniyet KOM bu konuda bir rapor hazırlar. Gerçek Bylock kullanıcısının, Anadolu Üniversitesi personeli değil, ortak wifi'yi kullanan başka bir kişi olduğunu belirler. Bu tespit 2017 yılı Ocak ayında yapılır. Bu tespit üzerine de, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, 2018 yılı Ocak ayında tahliye kararı verir.

Ancak sanki Emniyet KOM tespiti veya istinaf kararı hiç yokmuş gibi, OHAL Komisyonu, yerel Eskişehir Ceza Mahkemesinin kararını esas alarak, göreve iade başvurusunu reddeder.

Bu durum, daha öce de memurlar.net de yer aldığı üzere komisyonun UYAP üzerinden istinaf veya Yargıtay kararlarına ulaşamadığını göstermektedir.

Bu teknik eksiklikten dolayı da zaten 17 ay içerde tutuklu olmuş bir memur bir kez daha mağdur edilmiş görünmektedir.

Komisyonun, yaşanan bu sorunla ilgili olarak ya bir açıklama yapması ya da mağdur olanların itirazlarını alarak yeniden değerlendirme yapması gerekmektedir.

İŞTE KOMİSYON KARARI

İŞTE İSTİNAF KARARI

MEMURLAR.NET'İN AÇIKLAMASI

OHAL Komisyon kararları resmi olarak herhangi bir yerde yayımlanmamaktadır. Memurlar.net olarak bizler, ziyaretçilerimizin 0532 540 0 590 nolu Whatsapp hattı üzerinden gönderdiği kararları yayınlamaktayız. Yayımlamış olduğumuz bu kararlar, komisyondan karar bekleyenleri umutlandırmaktadır. Sizler de hakkınızdaki kararları bize göndererek, karar bekleyenlere umut olabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber