Bylock kullandığı iddiasıyla ataması yapılmayan sözleşmeli öğretmen, açtığı davayı kazandı

2016 yılı Ekim ayı sözleşmeli öğretmen alımların sırasında, Bylock kullandığı gerekçesiyle ataması yapılmayan sözleşmeli öğretmen aday, Cumhuriyet savcılığının takipsizlik kararı sonrasında, açtığı davayı kazandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ekim 2018 00:03, Son Güncelleme : 16 Ekim 2018 22:35
Bylock kullandığı iddiasıyla ataması yapılmayan sözleşmeli öğretmen, açtığı davayı kazandı

2016 yılı Ekim ayı sözleşmeli öğretmen alımlarında 20 bin atama için, adaylar mülakata alınmış ve mülakat sonuçları açıklanmıştı. Ancak bazı adayların fETÖ'yle olan ilişkisinden dolayı atamaları yapılmadı. Tıklayınız.

Ataması yapılmayan bu öğretmenlerden birisi, FETÖ'yle ilişkisi olmadığı için önce Savcılığa kendisini ihbar etmiş ve bu süreçte adına gözüken hatlardan birinde Bylock çıktığını öğrenmiştir. Ancak bu hattı kendisi değil kuzeni kullanmaktadır.

Teknik raporlar sonrasında, hakkında takipsizlik kararı verilir.

Bu arada, sözleşmeli öğretmen adayı, avukat tutmadan internet üzerinden yaptığı araştırmalarla, 2016 yılı Ekim ayında gerçekleşen ve atamasının yapılmaması yönündeki işlemi dava etmiş, takipsizlik kararını da bu dosyaya sunmuştur.

Dosyayı görüşen Ankara İdare Mahkemesi, FETÖ'yle ilgili olduğu gerekçesiyle yapılmayan atama işlemini, takipsizlik kararı sonrasında iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber