Suudi Başkonsolos'un evine gizemli ziyaretçi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun rezidansına beyaz önlüklü bir kişi geldi. Gerçek sonradan anlaşıldı, bu kişinin başkonsolosun tıp fakültesi öğrencisi olan oğlu olduğu ortaya çıktı. Öte yandan İstanbul Başkonsolosluğu'na 4 araçla gelen 11 kişi binaya girdi.
Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha dışarı çıkmadığı Suudi Arabistan'ın Levent'teki İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bekleyiş sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2018 14:42, Son Güncelleme : 12 Ekim 2018 15:24
Suudi Başkonsolos'un evine gizemli ziyaretçi

Polis bariyerleriyle etrafı çevrilen başkonsolosluk binasına bazı yetkililer araçlarıyla giriş yaparken, bina önünde yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu canlı yayın yapıyor.

Öte yandan, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun rezidansına bu saatlerinde beyaz önlüklü bir kişi geldi. Konsolosluk aracından inen bu kişinin elinde bir çanta bulunduğu görüldü.

Gerçek çok geçmeden anlaşıldı. Bu kişinin başkonsolosun İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan oğlu olduğu anlaşıldı.

Suudi heyet Kaşıkçı soruşturması kapsamında Türkiye'de Suudi Arabistan konsolosu panikte


SUUDİ HEYET ANKARA'DA

Olayla ilgili soruşturma da sürüyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olayın aydınlatılması için Türkiye ve Suudi Arabistan arasında ortak çalışma grubu kurulmasının kararlaştırıldığını açıklamıştı. Suudi Arabistan'dan bir heyetin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında Türkiye'ye geldiği öğrenildi.

İstanbul Başkonsolosluğu'na 4 araçla gelen 11 kişi binaya girdi.

Ankara'ya ulaşan Suudi heyetle Türk yetkililer arasında hafta sonunda görüşmeler yapılması bekleniyor.

2 EKİM'DEN BU YANA KAYIP

Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Suudi muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Cmeal Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha dışarıya çıkmadığı teyit edildi.

Başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen 15 Suudi vatandaşının görüntüleri ortaya çıkmıştı. Aralarında Suudi Arabistan'da Adli Tıp Başkanı'nın da bulunduğu bu kişilerin daha sonra geri döndükleri belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber