6.3 milyon kişiden 4.1 milyarlık İmar Barışı başvurusu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İmar Barışı'na bugüne kadar Türkiye'de yaklaşık 6,3 milyon vatandaşımız başvurdu ve bunun için 4,1 milyar lira yatırdı" diye konuştu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Ekim 2018 09:35, Son Güncelleme : 13 Ekim 2018 09:43
6.3 milyon kişiden 4.1 milyarlık İmar Barışı başvurusu

Çeşitli proje gezileri ve ziyaretler için dün Sivas'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Kurum, İmar Barışı'na bugüne kadar 6,3 milyon kişinin başvurduğunu ve 4,1 milyar lira yatırıldığını söyledi.

SÜRE UZALTILMAYACAK

İmar Barışı için 31 Ekim'de sona erecek başvuru süresinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki soruya Bakan Kurum, "Uzatma düşüncemiz yok. 31 Ekim'de tekrar değerlendireceğiz" cevabını verdi. Türkiye'nin ekonomik bir savaşla karşı karşıya olduğunu dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum şöyle konuştu: "Dövizle ilgili, petrolle ilgili bir artış oldu. Ancak bakıyoruz ki bazı esnaf arkadaşlarımız bu artışların çok daha üzerinde artışlar sergilediler ve marketlerde, bakkallarda, pazarlarda bu kadar artış olmaması gerekirken, çok daha fazla artışın olduğunu gözlemledik."

81 belediyeye 'fırsatçı' genelgesi

Fırsatçılara karşı İçişleri Bakanlığı ve valilere genelge gönderdiklerini açıklayan Bakan Kurum, "Bir gün öncesinde de biz 81 ilde tüm belediye başkanlarımıza bir genelge gönderdik. Tüm fahiş fiyat artışlarından ötürü tüm belediye başkanlarımızı göreve davet ediyorum. Gereksiz fiyat artışı yapan kimse tespit edilecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber