MEB, görevde yükselmede mülakatında, yine haksızlık yaptı

Milli Eğitim Bakanlığının, 10 Ekim'de açıkladığı görevde yükselme sonuçlarında, bazı adaylara yazılı sınav puanından yüksek, bazı adaylara ise yazılı sınav puanından düşük not verildi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Ekim 2018 01:17, Son Güncelleme : 14 Ekim 2018 11:16
MEB, görevde yükselmede mülakatında, yine haksızlık yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Ekim'de görevde yükselme sınav sonuçlarını açıkladı.

Yine Bakanlığın açıkladığı takvime göre 11 ila 17 ekim tarihleri arasında itirazlar alınacak.

Ancak, Bakanlık, yazılı sınav puan notu düşük bazı adaylara yüksek puan verilerek, bu adaylar kazandırdı. Bazı adaylara ise yazılı sınav birincisi olmasına rağmen düşük puan verilerek kaybettirildi.

Bakanlık personeli, yapılan uygulamaya tepki gösteriyor.

İşte bazı tepkiler:

- İyi çalışmalar sayın yetkili. meb şube müdürlüğü mülakatındaki adaletsizlikle ilgili haber yapabilir misiniz. Zira yazılısı yüksek alanla sınırda mülakata girenler arasında çok ciddi uçurum var. Yazılı puanım:91.22 sözlü :79.... Yazılısı 84 alanlara 90 üzeri notlar verilmiş.

- Değerli memurlar net yöneticisi ; şube müdürlüğü mülakatında İstanbul ... ..84 yazılı puanı 96 mülakat puanı aldı; .. ..Ortaokulu müdürü yazılı 86 sözlü 94 aldı ; bunun gibi nice örnekler var ; bense yazılı 89.40 sözlü 88'le İstanbul'da 20-25.sıradayken belki 100.sıraya düşürüldüm ; bu hak mıdır adalet midir; deseniz ki sendika Eğitim Bir ; güvenlik soruşturması bozuk olsa 88 vermezler ; yüksek lisans aylıkla ödül ; okul müdürlüğü her şey var.Bu adaletsizlikteki sebep ne ?

- İlk yuzdeydim,yazılı puanim 92,98 di, ilde de ikinciydim, mülakat puanım 70, şimdi ilde ve genelde sonlardayim. Mülakatta bütün soruları da doğru cevaplamıştım, puanlar yazılı puanların aynısı olacak diyorlardı,hiç de öyle olmadı,bu haberle ilgilenirseniz sevirim, teşekkürler

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber