Öğrenci andında Danıştay son noktayı koymadı

Öğrenci andıyla ilgili mahkeme kararında, Danıştay son noktayı koydu şeklindeki değerlendirmeler doğru değildir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Ekim 2018 10:20, Son Güncelleme : 19 Ekim 2018 12:54
Öğrenci andında Danıştay son noktayı koymadı

Öğrenci andıyla ilgili Danıştay 8. Dairesi kararının nihai ve son karar olduğu yönündeki değerlendirmeler doğru değildir.

1- Danıştay 8. Dairesi kararına karşı, temyiz (itiraz) yolu olarak, Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna başvurulacaktır. Bu üst karar organının, 3 Danıştay üyesinin aldığı kararı esasa girmeksizin usul yönünden iptal etme ihtimali bulunmaktadır.

2- Danıştay'ın 2 üyesi, Öğrenci andının bir öğretmen sendikası olan Türk Eğitim Sen'in üyelerinin ortak menfaatini ilgilendiren bir konu olmadığını belirtmiştir. Bu nedenle Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, sadece ehliyet yönünden dahi Danıştay 8. Dairesi kararını iptal edebilir.

3- Danıştay'ın iptal ettiği Ekim 2013 tarihli yönetmelik düzenlemesidir. Oysaki 2014 yılında yönetmelik bütünüyle değişmişti. 2014 yılındaki İlköğretim kurumları yönetmeliği yürürlüktedir ve bu yönetmeliğe yönelik olarak alınmış bir karar bulunmamaktadır. Bu bağlamda bugün itibariyle, bu Danıştay kararı dolaysıyla öğrenci andının okutulması mümkün değildir.

Üç Danıştay hakiminden 'öğrenci andı' kararı MEB'den 'andımız' açıklaması 'Danıştay idarenin yerine geçerek işlem tesis edemez'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber