Manisa MEM'den uluslarası skandal çıkartacak dosya paylaşımı

Manisa il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kanunun ve bakanlığın emrini çiğneyerek Uluslararası Korumu Kapsamında, Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi/Statü Sahibi Yabancıların Okullaştırılması için öğrencilerin listesini ve TC kimlik numaralarını ana baba adlarını ve ev adreslerini yayınladı. Ayrı ayrı 17 ilçeye ait ve toplu olarak verilen listede 60 yakın ülke uyruklu çocuklar bulunuyor. Esas sorun bu çocuklardan kaç tanesinin parçalanmış ailelerin çocukları olduğu veya annesinden yada babasından kaçırılmış oldukları yada mahkeme kararıyla koruma altına alınmış oldukları bilinmiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Ekim 2018 13:23, Son Güncelleme : 19 Ekim 2018 23:02
Manisa MEM'den uluslarası skandal çıkartacak dosya paylaşımı

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığının 07/02/2014 tarih ve 556908 sayılı "Kişisel Verilerin Korunması" konulu yazılarında; "Bakanlığımız merkez teşkilatı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve bu müdürlüklere bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarınca kişisel verilerin korunmasına yönelik, ivedi önlem alınması gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar arasında kurum internet sayfalarında:

- İdareci, öğretmen, öğrenci, veli vb. kişilerin üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilerinin (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yayımlanmaması," emredilirken,

7/4/2016 tarih ve29677 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa muhalefet edilerek,

Manisa il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri kanunun ve bakanlığın emrini çiğneyerek Uluslararası Korumu Kapsamında, Uluslararası Koruma Başvuru Sahibi/Statü Sahibi Yabancıların Okullaştırılması için öğrencilerin listesini ve TC kimlik numaralarını, ana-baba adlarını ve ev adreslerini yayınladı.

"05135601_ULUSLARARASI" adı ile yayınlanan Excel listesinde örneğin;

Almanya uyruklu 17,

ABD uyruklu 9,

Belarus uyruklu 2,

Brezilya uyruklu 5,

Çin uyruklu 10,

Fransa uyruklu 3,

Hollanda uyruklu 1,

İtalya uyruklu 2,

Kanada uyruklu 3,

Litvanya uyruklu 1,

Norveç uyruklu 2,

Polonya uyruklu 2,

Rusya uyruklu 11,

Ukrayna uyruklu 6,

Slovenya uyruklu 1,

Yunanistan uyruklu 6,

Öğrencinin bilgisini yayınladılar.

Toplamda 7107 öğrencinin bilgisi açıklandı. Ayrı ayrı 17 ilçeye ait ve toplu olarak verilen listede 60 yakın ülke uyruklu çocuklar bulunuyor.

Esas sorun bu çocuklardan kaç tanesinin parçalanmış ailelerin çocukları olduğu veya annesinden yada babasından kaçırılmış oldukları yada mahkeme kararıyla koruma altına alınmış oldukları bilinmiyor.

Ahmet KANDEMİR

Not; DYS iddialarına cevaben açıklamadır;

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber