İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanlar, AP Türkiye Raportörü Piri ile görüşmedi

Türkiye hakkında olumsuz ilerleme raporları hazırlayan AP Türkiye Raportörü Kati Piri, geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki temasları çerçevesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP'lilerle görüşmüştü

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 21 Ekim 2018 08:40, Son Güncelleme : 21 Ekim 2018 10:01
Bakanlar, AP Türkiye Raportörü Piri ile görüşmedi

Piri, AK Parti yöneticileri ve bakanlarla da görüşmek istedi. Ancak Dışişleri Bakanlığının 'üst düzey görüşme yapılmasını' uygun bulmaması üzerine, randevu verilmedi. Kati Piri'nin Cumhurbaşkanının başdanışmanlarından Mehmet Uçum'la yapacağı görüşmenin de gerçekleşmediği belirtildi. Piri'nin bu durumu "Açıkçası iktidar partisi ile de bir görüşme olur diye bekliyordum. Benim için kötü bir sürpriz oldu" diye değerlendirdiği ifade edildi.

Piri'nin yaptığı tek resmi görüşme TBMM Türkiye- AB Karma Komisyonu üyeleri ile oldu. Bu görüşmede de, milletvekilleri Türkiye için hazırlanacak yeni ilerleme raporunun objektif olarak ele alınmasını talep etti. Öte yandan, Avrupa Parlamentosunun iki yıl önce aldığı Türkiye ile müzakerelerin dondurulması kararının kaldırılması için de yoğun bir trafik yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini öngören Anayasa değişikliğini bahane ederek alınan bu kararın geri alınması, TBMM Türkiye- AB Karma Komisyonu üyeleri, Avrupalı parlamenterlerle iletişime geçti. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Genel Kurulu'nda, komisyon üyeleri bu konuda bir sunum yapacak. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un da bir grup AP milletvekilline yeni hükümet sistemine ilişkin sunum yaptığı öğrenildi.

Yücel Kayaoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber