KİT'lerde, 3 yıl nakil yasağı, 2019 yılında da devam edecek

Kamu İktisadi Teşebbüslerine, 2018 yılında olduğu gibi, 2019 yılında da merkezi yerleştirmeyle atanacak olanlar, 3 yıl boyunca, halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ekim 2018 00:05, Son Güncelleme : 18 Temmuz 2019 15:19
KİT'lerde, 3 yıl nakil yasağı, 2019 yılında da devam edecek

2018 yılı Yatırım ve Finansman Kararnamesinde yer alan hüküm, 2019 yılı yatırım ve finansman kararnamesinde yer aldı. Tıklayınız.

İlgili hüküm şu şekildedir:

"(4) 1/1/2019 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar 3 hizmet yılını tamamlamadıkça; mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanan kadrolar ile bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar hariç olmak üzere halen görev yaptıkları kuruluşlara veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamaz. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik kapsamında merkezi yerleştirme işlemlerine ve bu maddenin ikinci fıkrası kapsamında yapılacak ilanlara başvuramaz, yerleştirilseler dahi atama işlemleri yapılmaz."

DEĞERLENDİRME

2019 yılı Yatırım ve Finansman Kararnamesinde yer alan bu düzenlemenin önemli tarafı şudur. 2018 yılı kararnamesinde "1/1/2018 tarihinden sonra yapılacak merkezi yerleştirme işlemleri neticesinde sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar..." ifadesi yer almaktaydı. Dolaysıyla 2018 düzenlemesi sadece ÖSYM'nin yaptığı merkezi yerleştirme ile atananları kapsıyordu

2019 yılı düzenlemesinde ise "1/1/2019 tarihinden sonra sözleşmeli personel pozisyonlarına atananlar..." ifadesi yer almaktadır. Yani sadece merkezi yerleştirmeyle atananlar değil, 2019 yılından itibaren her ne surette olursa olsun sözleşmeli pozisyonlara atananlar 3 yıl boyunca halen görev yaptıkları kuruma veya diğer kurumlara atanamayacaktır.

Bu yeni kuralın iki istisnası bulunmaktadır:

1- Mesleğe özel yarışma sınavıyla yardımcı olarak atanılan kadrolar

2- Bulunulan pozisyondan farklı ve öğrenim durumu itibariyle ihraz ettikleri unvanlı kadro ve pozisyonlara yapılacak atamalar

Kararname hangi kurumları kapsıyor?

Makina ve Kimva Endüstrisi Kurumu
Eti Maden İsletmeleri Genel Müdürlüğü
Türkive Taşkömürü Kurumu
Türkive Kömür İsletmeleri Kurumu
Elektrik Üretim A.S.
Türkive Elektrik İletim A.S.
Türkive Petrolleri A.O.
Boru Hatları ile Petrol Tasıma A.S.
Toprak Mahsulleri Ofisi
Cay İsletmeleri Genel Müdürlüğü
Tarım İsletmeleri Genel Müdürlüğü
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü
Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü
Devlet Demiryolları İsletmesi Genel Müdürlüğü
Türkive Vason Sanavi A.S.
Türkive Demiryolu Makinalan Sanavi A.S.
Türkive Lokomotif ve Motor Sanavi A.S. (
Devlet Hava Mevdanlan İsletmesi Genel Müdürlüğü
Kıvı Emniveti Genel Müdürlüğü
Türkive Elektrik Dağıtım A.S.
Türkive Elektromekanik Sanavi A.S.
TCDD Taşımacılık A.S.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber