İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MEB'den şube rehber öğretmenlerine ek ders ücreti açıklaması

MEB; "Rehberlik dersi yoksa Şube Rehber Öğretmenliği yapan öğretmenlere ek ders ücreti ödenir" dedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 31 Ekim 2018 17:01, Son Güncelleme : 31 Ekim 2018 17:05
MEB'den şube rehber öğretmenlerine ek ders ücreti açıklaması

Milli Eğitim bakanlığından verilen görüş yazısında, "sınıf/şube rehber öğretmenliği verilen öğretmenlere ilgili hüküm kapsamında rehberlik ve yönlendirme dersine girip girmediklerine bakılmaksızın 2 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir." denildi.

"Rehberlik dersi yoksa Şube Rehber Öğretmenliği yapan öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?" detaylı dosyamızda; "Ortaokul veya Liselerin haftalık ders çizelgelerinde bazı sınıflarda rehberlik dersinin bulunmadığı ve Okul müdürlerinin ders yok gerekçeleri ile Şube/Sınıf Rehber Öğretmenlerine görev verdikleri halde haftada iki saat ek ders ücreti ödemesi yapmadıklarını fakat Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi 5. fıkrasını hatırlatarak "2 saat olarak ödenen ek ders ücreti derse girme şartına bağlı değildir. Sadece sorumlu olunan sınıf/şube varsa ödenmesi gereken bir ücrettir. Haftalık ders çizelgesinde ders saati olarak bulunmaması Şube/Sınıf Rehber Öğretmenliğinin kaldırıldığı anlamına gelmemektedir." demiştik.

Bu haberimizin üzerinden 15 gün sonra bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nca yayınlanan görüş yazısında; yukarıda yer verdiğimiz mevzuat hükümlerine yer verilerek "sınıf/şube rehber öğretmenliği verilen öğretmenlere ilgili hüküm kapsamında rehberlik ve yönlendirme dersine girip girmediklerine bakılmaksızın 2 saat ek ders ücreti ödenmesi gerekmektedir." ifadelerine yer verilerek 2 saat ek dersi ödenmesi gerektiğini vurgulamışlardır.

İşte o resmi yazılar;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber