Baronu tahliye eden hakim 'Sulh Ceza' dan alındı

İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve 3 adamı hakkında geçtiğimiz günlerde tahliye kararı veren İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan'ın görev yeri değiştirildi. Özcan, tutuklama, tahliye gibi tedbir kararları veren Sulh Ceza Hakimliğinden alınarak Küçükçekmece Adliyesi'ne düz hakim olarak gönderildi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 02 Kasım 2018 07:18, Son Güncelleme : 02 Kasım 2018 12:20
Baronu tahliye eden hakim 'Sulh Ceza' dan alındı

Fetullahçı Terör Örgütü mensubu firari eski savcı Zekeriya Öz'ün gizli tanığı, uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ve 3 adamı geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Tahliye kararına ise İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan imza atmıştı.

ABD KONSOLOSLUK GÖREVLİSİYLE İRTİBATI VARDI

Cinayetler ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamalarıyla soruşturulan ve Amerika Birleşik Devletleri konsolosluk görevlisi Metin Topuz'la irtibatlı olan Zindaşti'nin serbest kalmasına savcı itiraz etmiş, şüpheliler hakkında yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı. Ancak Zindaşti ve 3 adamı firar etmişti.

GÖREV YERİ DEĞİŞTİ

Yaşanan bu olaylar ardından İstanbul Adalet Sarayı'nda 5. Sulh Ceza Hakimi olarak görev yapan Cevdet Özcan'ın görev yeri değiştirildi. Özcan, Küçükçekmece Adliyesi'ne hakim olarak atandı.

TAHLİYE ETMİŞTİ

Bilindiği gibi, 19 Ekim Cuma günü Zindaşti'nin avukatı 'tutukluluk incelemesi' için İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurmuş, başvuruyu değerlendirilen 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan, Zindaşti ve 3 adamı hakkında 'tahliye' kararı vermişti.

SEMA ALİM DALGIÇ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber