İşçi alım ilanlarının ulusal düzeyde yayımlanması zorunluluğu yeniden kaldırıldı

İŞKUR işçi alımlarının, ulusal düzeyde yayımlanmasını öngören mevzuat maddesini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2018 10:31, Son Güncelleme : 09 Kasım 2018 10:39
İşçi alım ilanlarının ulusal düzeyde yayımlanması zorunluluğu yeniden kaldırıldı

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik, 9 Kasım 2018 tarihi itibariyle değiştirildi. Yapılan değişiklik ile işçi alımlarının ulusal düzeyde yayımlanma zorunluluğu kaldırıldı.

İşçi alımlarının ulusal düzeyde yayımlanmasını öngören madde şu şekildedir:

"Kurumdan işçi
(1) Kamu kurum ve kuruluşları işçi ihtiyaçlarını, iş kolu, meslek pozisyonu, öğrenim, iş tecrübesi, ücret, sosyal yardımlar gibi ayrıntılarla yazılı veya elektronik ortamda Kurumdan talep etmek ve 8 inci madde hükümleri saklı kalmak üzere Kurum tarafından gönderilenler arasından karşılamak zorundadır.
(2) Kurum tarafından yapılan inceleme sonucunda mevzuata uygun olmadığına karar verilen talepler, kamu kurum ve kuruluşuna iade edilerek düzeltildikten sonra ilan edilir.
(3) Kamu kurum ve kuruluşları sürekli işçi taleplerini ulusal düzeyde verir."

Yukarıda verilen maddenin 3. fıkrası, 9 Kasım 2018 tarihi itibariyle şu şekilde değiştirilmiştir.

""(3) Kariyer meslek işçi talepleri ulusal düzeyde verilir. Diğer işçi taleplerinin hangi düzeyde karşılanacağı kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenir."

Ayrıca aynı maddenin beşinci fıkrasında yer alan ve aşağıda yer verilen hükümde yer alan geçici ibareleri yürürlükten kaldırılmıştır.

"(5) Kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde il düzeyinde veya ulusal düzeyde; il düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde ise ulusal düzeyde karşılanması yoluna gidilir. Teşkilat yapıları veya faaliyetleri bölge düzeyinde olan kamu kurum ve kuruluşlarının ilçe düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde il veya bölge düzeyinde ya da ulusal düzeyde; il düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde bölge düzeyinde veya ulusal düzeyde; bölge düzeyinde verilen geçici işçi taleplerinin karşılanamaması halinde ise ulusal düzeyde karşılanması yoluna gidilir."

DEĞERLENDİRME

Yapılan düzenleme ile işçi alımlarının ulusal düzeyde yayımlanma zorunluluğu kaldırılmış ve bu konudaki takdir hakkı ilanı veren kamu kurumuna bırakılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber