Yargıtay: Avukat olmayan da mahkemede savunma yapabilsin

Yargıtay'ın ev sahipliğindeki toplantıdan sonra yayımlanan ilke kararları arasında, 'Kişilerin avukatlar dışındaki kişilerce de mahkemelerde temsil edilmesi' de yer aldı. Hukukçular "avukatlığı bitirecek" tavsiye kararına tepki gösterdi

Haber Giriş : 09 Kasım 2018 16:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Yargıtay: Avukat olmayan da mahkemede savunma yapabilsin

'Yargıda Şeffaflığa İlişkin İstanbul Bildirgesi'nde hukuk fakültelerinde okumayanların da mahkemelerde savunma yapmasına yönelik tavsiye kararı yer aldı.


Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, adaletin tesisi ve yargıda şeffaflığın güvence altına alınması iddiasıyla Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Saldırım, Yargıtay Yargı Reformu Birimi Temsilcisi Gözde Hülagü, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü Sektör Yöneticisi Gözde Ata ve UNDP Proje Asistanı Nazlı Ersoy tarafından hazırlanan bildirgede yargıya erişim ve yargıçlara ilişkin 15 tavsiye kararı yer aldı.

'AVUKAT OLMAYAN KİŞİLER'

Yargıtay'ın internet sitesinden de yayımlanan UNDP ile Yargıtay'ın ortak çalışması olan bildirgede yer alan, 'Yargı, yargı sistemine erişimi kolaylaştırmalıdır' başlıklı ilkede, avukat olmayan kişilerin de mahkemelerde savunma yapabilmesine olanak sağlanması önerildi. Bildirgenin tepki çeken ilkesinde, "Mahkemeler avukatlık yetkisi olmayan uygun kişilerin mahkeme nezdinde tarafları temsil etmesine izin verebilir" ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber